ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Waarom sommige mensen succesvol zijn

De een is succesvoller dan de ander. Dit heeft deels te maken met geluk, maar het overgrote deel zijn allerlei factoren die een rol spelen waarom sommige mensen succesvol zijn. Succesvol is een containerbegrip en het woord heeft voor iedereen een andere betekenis, maar waar het hier omdraait is succesvol zijn in je carrière en het bedrijfsleven. Nieuwsgierig? Kijk snel verder!

Keihard werken

Reden nummer #1 waarom sommige mensen succesvol zijn en andere minder, is keihard werken. En met keihard werken, bedoelen we ook écht keihard werken. Denk aan 80 uur per week bezig zijn met je bedrijf, weinig tijd hebt voor een sociaal leven en bovenal er alles aan doet om je bedrijf te laten groeien. Er is namelijk niemand die op een relaxte manier de finish haalt.

Bereid alles op te geven

Je bent bereid om door het vuur te gaan en alles op te geven om je doel te bepalen. Een druk sociaal leven, een relatie, quality time met familie en ga zo maar door, zijn vaak dingen die vaak sneuvelen. Als je succesvol wilt worden, wil je alleen het allerbeste voor je bedrijf waardoor je er heel veel tijd aan spendeert.

Risico’s nemen

Een andere reden waarom sommige mensen succesvol zijn en andere minder, heeft te maken met het aantal risico’s. Over het algemeen kiezen minder succesvolle mensen vaker voor veilige opties. Durf risico’s te nemen en stap uit je comfort zone. Dit kan je veel mooie successen opleveren.

Altijd blijven ontwikkelen

Stilstaan in je eigen ontwikkeling is funest. Een kenmerk van succesvolle mensen is dat ze zich telkens blijven ontwikkelen. Ontwikkelen in het vakgebied waarin ze werkzaam zijn, maar zeker weten ook op persoonlijk niveau.

Sterk doel voor ogen

Mensen die succesvol zijn, hebben een heel sterk doel voor ogen. Ze weten precies wat ze willen bereiken en welke kleine stappen ze moeten zetten om hun doel te behalen. Door deze sterke focus, weten succesvolle mensen precies waar ze naar toe werken en wijken ze minder snel van het pad af, omdat ze duidelijk voor ogen hebben wat het eindstation is.

Vision board

Een ander kenmerk voor succesvolle mensen, is het hebben van een vision board. Een bord vol met doelen waar ze naar toe willen werken. Doordat de doelen op helder zijn en je er dagelijks mee geconfronteerd wordt, ontstaat de kracht van visualisatie en is de kans groter dat je je doelen behaald.

Er is nog zoveel meer…

Naast de bovenstaande factoren, zijn er nog veel meer factoren die een rol spelen waarom sommige mensen succesvol zijn en andere niet. Ze kunnen het over algemeen goed tegen stress, kunnen snel schakelen en het allerbelangrijkste: ze hebben passie voor het vak. Ook lezen ze veel boeken en omringen ze zich met gelijkgestemden.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF