ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

5 tekenen dat je je baan moet opzeggen

Elke zondagavond voel je de buikpijn langzaam opkomen. Het is weer bijna maandag wat betekent dat er een nieuwe werkweek voor de deur staat. Iedereen heeft goede- en minder goede dagen. Als je een baal week op kantoor hebt, betekent dat niet meteen dat je je baan moet opzeggen. Maar als je te maken hebt met de onderstaande tekenen, dan moet je goed nadenken of het niet beter is om je baan op te zeggen.

1. Stress buikpijn tot de max

Elke ochtend voor je naar je werk moet, begint de buikpijn en daarmee ook de stress op te komen. Je ziet er als een berg tegenop en wilt het liefste nu direct stoppen. Stress (buikpijn) is het heel slecht voor je lichaam. Als je stress buikpijn blijft houden, is het wijs om te kijken wat je kunt doen om dit te verminderen. Lukt het niet? Dan is het een teken dat je je baan moet opzeggen.

2. Slapeloze nachten

Piekeren. De hele nacht. Niet kunnen slapen, omdat je weet dat zodra het ochtend is, je weer aan de bak moet bij je werk waar je met ongelofelijk veel tegenzin naar toe gaat. Dit is een belangrijk teken om na te denken of het niet beter is om op zoek te gaan naar een andere baan.

3. Maandenlang met tegenzin naar werk gaan

Zodra je realiseert dat je langere tijd (lees: maandenlang) met tegenzin naar je werk gaat, is het slim om te overwegen om te stoppen met je baan of om op zoek te gaan naar iets anders als het financieel niet mogelijk is om een paar maanden zonder werk te zitten. Je kunt nog zoveel geld verdienen, als je met tegenzin naar kantoor gaat, kan dat geld helemaal niets schelen.

>> Creëer je ideale werkdag

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
4. Gepest of getreiterd wordt

Tja, zodra dit aan de orde is, dan is het goed om na te denken of het niet tijd is om de handdoek in de ring te gooien. Want niemand verdient het om gepest of getreiterd te worden op werk. Dit is één van de belangrijkste tekenen om je baan op te zeggen.

5. Er is geen bal (meer) aan

Soms kan het ook zo zijn dat er eigenlijk helemaal niets aan de hand is, maar dat je simpelweg uitgekeken bent op je bedrijf en/of werkzaamheden. Of dat je je kapot verveelt. Het kan gebeuren dat je huidige functie niet meer uitdagend is. Dan is het goed om te kijken wat er voor een doorgroeimogelijkheden zijn, maar je kunt ook besluiten om opzoek te gaan naar een nieuwe baan bij een ander bedrijf.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF