ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Het belang van meerdere geldstromen

Meerdere geldstromen lijkt voor de meeste mensen een ver-van-hun-bed-show, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Er zijn tal van mogelijkheden om een side hustle te starten waar je geld mee kunt verdienen. Maar voordat we daar dieper op induiken, is het belangrijk om eerst te delen wat het belang van meerdere geldstromen is. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Meerdere geldstromen

Het klinkt natuurlijk fantastisch dat je op meerdere manieren je geld kunt verdienen en dat je ook meerdere geldstromen hebt. En dat is het ook. Laten we eerlijk zijn: iedereen vindt het fijn om geld te verdienen vanuit verschillende projecten.

Als je in loondienst werkt, is het salaris dat je daarmee verdient vaak je enige inkomstenbron. En dat is logisch: je werkt immers (fulltime) voor een baas. Toch is dat helemaal niet zo slim, want stel je raakt je baan kwijt, dan heb je geen enkele geldstroom meer…

Het belang van meerdere geldstromen
Het belang van meerdere geldstromen

Het belang van meerdere geldstromen

Om te zorgen dat je te allen tijde geld verdient, is het belangrijk om te werken aan meerdere geldstromen. Of je nu werkt in loondienst of als ondernemer. Als ondernemer loop je wel iets meer risico, waardoor het aan te raden is om minimaal vier verschillende soorten geldstromen te creëren. Meerdere inkomstenbronnen zijn belangrijk omdat er helaas altijd iets kan gebeuren waardoor je tijdelijk minder geld verdient. Dan is het fijn dat je altijd nog een ander project hebt, waar je geld mee kunt verdienen, ook al is het maar een fractie van je grootste inkomstenbron.

Meer financiële rust

Zodra je meerdere geldstromen hebt, zal dit uiteindelijk ook zorgen voor meer financiële rust. Je weet dat er altijd geld binnenkomt, ook op een zondag of als je aan het slapen bent. Hoewel de bedragen misschien niet zo groot zijn, levert het je wel geld op. En alle kleine bedragen samen vormen dan weer een hoog bedrag.

Het belang van meerdere geldstromen is ook dat je kritisch gaat nadenken over je persoonlijke financiën. Zodra je meer inzicht krijgt in je financiën en ook weet hoeveel kosten je elke maand hebt, hoeveel geld er binnen komt en hoeveel geld je kunt sparen, kan dat helpen om juist een extra boost te geven aan het creëren van meerdere geldstromen als je ontevreden bent.

Hoe creëer je meerdere geldstromen?

Er bestaan talloze manieren om meerdere geldstromen te creëren. Inkomstenbronnen worden vaak gezien als side hustles. Simpel gezegd betekent dat, dat je met een minimale inzet en zonder dat het de focus heeft, geld verdient met een side project.

Voorbeelden van side hustles zijn onder andere:

  • Affiliate marketing
  • Beleggen via bijvoorbeeld DEGIRO
  • Het verkopen van digitale producten zoals e-books of online cursussen
  • Starten met een blog
  • Het verkopen van (grafische) producten via Etsy

Wat wordt jouw volgende geldstroom?

Het liefst heb je minimaal drie á vier geldstromen, zodat je zeker weet – wat er ook gebeurt – er komt altijd geld binnen. En het allerbeste is ook nog eens als je geldstromen hebt in verschillende branches waarvan een deel passief is. Zelf verdien ik elke maand geld door mijn e-book over persoonlijke financiën die ik verkoop, maar ook het geld dat ik verdien via mijn aandelen in indexfondsen en affiliate marketing via o.a. deze website.

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Wat is het verschil tussen pensioensparen en pensioenbeleggen?
Wat is een slimmere zet: pensioensparen of toch pensioenbeleggen? Om een goed antwoord te geven op deze vraag moet je weten wat het verschil is...
Boeken over beleggen
De afgelopen jaren heb ik heel veel boeken versleten over het onderwerp beleggen. Toen ik in 2017 begon met beleggen was ik nog een groentje....
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF