ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Het financiële plaatje van… Marlou Minten

Praten over de hoogte van je salaris, hoogte van je spaarrekening of eventuele investeringen/schulden doen we maar zelden. Het is helaas nog vaak een taboe om te praten over je financiële plaatje. Onzin. Waarom zou je daar geheimzinnig over doen? Je bent niet opeens een beter mens als je een hoger salaris hebt of als je een dikke spaarrekening hebt. Elke week delen we het financiële plaatje van iemand anders. Deze week delen we het financiële plaatje van Marlou Minten. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Vertel eens wie ben je, wat doe je en wat doe je qua werk?

Ik ben Marlou, 27 jaar en heb sinds kort een relatie. Na een tijdje in Eindhoven te hebben gewoond, woon ik nu weer in Noord-Limburg. Daar heb ik dit jaar een tussenwoning gekocht. In 2017 heb ik mijn vast contract opgezegd en ben ik fulltime ondernemer geworden. Als Online Marketing Professional focus ik mij op het uitdenken en uitzetten van marketingstrategieën.

En wat levert die baan je op?

Puur gekeken naar omzet dan ligt dit elke maand tussen €4.500 – €5.500. Ik betaal mijzelf elke maand een salaris van €2400 netto. Wat overblijft gaat op een spaarrekening van mijn bedrijf, zodat ik mijzelf salaris kan blijven uitbetalen wanneer ik bijvoorbeeld op vakantie ben.

Heb je andere inkomstenbronnen?

Ik heb geen andere inkomstenbronnen. 

>> Je omzet verhogen? Creëer meerdere inkomstenbronnen.

Vertel eens iets over je vaste lasten en variabele kosten

Mijn maandelijkse lasten zien er ongeveer als volgt uit: 

  • Hypotheek: €650,- euro
  • Vaste lasten met betrekking tot huisvesting: €250,- euro
  • Sporten: €40,- euro
  • Telefoon abonnement: €15,- euro
  • Uitjes/uiteten: tussen de €350,- en €450,- euro
  • Kleding: variabel

Wat staat er op je spaarrekening?

Op mijn persoonlijke spaarrekening staat iets meer dan €4000,- euro. Daarnaast heb ik nog zakelijke spaarrekeningen als back-up voor mijn bedrijf. 

Ben je tevreden met je eigen financiële plaatje? 

Ja, ik ben tevreden.

Wat is jouw ultieme geld tip? 

Ga aan de slag met de Profit First methode en werk met verschillende rekeningen.

Profit First is een manier om je cashflow op een praktische en leuke manier in te richten. Je werkt met verschillende potjes (rekeningen) waar je elke maand geld naar overmaakt met als doel meer winst te behalen.

De persoon achter dit verhaal

Nieuwsgierig naar Marlou? Check haar website en bekijk haar Instagram account.

Wil je het taboe rondom het financiële plaatje doorbreken en andere mensen inspireren met jouw verhaal? Vul dan hier het formulier met alle vragen in en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel. Het interview is anoniem tenzij je anders aangeeft.

Deel deze blog:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF