ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Iedereen zou een sidehustle moeten hebben: dit is waarom

Als je een saaie baan hebt, zul je vast vaak dagdromen over een leukere baan. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het hebben van een sidehustle ideaal. Het is namelijk een manier om je talenten in te zetten en ergens voldoening uit te halen. Maar naast deze voordelen, zit er natuurlijk ook een financieel voordeel aan. Jouw sidehustle zorgt voor een extra inkomstenbron, waardoor je minder afhankelijk bent van je baan en tegelijkertijd meer geld hebt. Het geld dat je hier extra mee verdient, kun je gebruiken om mooie herinneringen met je gezin te maken of om extra te investeren voor later. 

En weet je? Er is niet één reden waarom iedereen een sidehustle zou moeten hebben, het zijn er meerdere. Welke dit zijn, deel ik hieronder met jou.

1. Een sidehustle zorgt voor financiële vrijheid

Laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet wat extra geld te besteden hebben? Het leven wordt steeds duurder en de salarissen gaan niet in hetzelfde tempo omhoog, jammer genoeg. Een sidehustle zorgt voor financiële vrijheid, je bent namelijk niet meer afhankelijk van één salaris. 

Geen afhankelijkheid

Dat is dus de voornaamste reden waarom iedereen een sidehustle zou moeten hebben. Zodat je niet afhankelijk bent van je baan. Meerdere inkomstenbronnen zorgen ervoor dat je meer rust ervaart. Er is voldoende geld om leuke dingen te doen met je partner en/of gezin en daarnaast heb je ook geld om te investeren voor de toekomst en jouw buffer aan te vullen.

2. Jouw persoonlijke ontwikkeling krijgt een boost

Een sidehustle is niet alleen goed om financiële redenen, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Een sidehustle daagt je namelijk uit om nieuwe skills te leren, zoals (online) marketing, boekhouding en timemanagement. Deze skills zijn niet alleen waardevol voor je sidehustle, maar ze dragen ook bij aan jouw eigen groei. 

Hoe beter jij wordt in bepaalde skills, hoe meer jouw zelfvertrouwen groeit. Je durft ergens voor te staan. 

3. Spreiding zorgt voor rust

Net als bij investeren, is het ook qua inkomstenbronnen verstandig om te spreiden. Een vast salaris of contract biedt geen zekerheid, je kunt je baan namelijk kwijtraken. Als je daarnaast nog één of meerdere sidehustles hebt waar je geld mee verdient, ben je minder afhankelijk. 

Het zorgt voor financiële rust. Dus zet in op meerdere verdienmodellen. Als er dan één weg valt, heb je hier niet zoveel last van. 

4. Ondernemen is een groot avontuur

Als je een sidehustle hebt, ben je aan het ondernemen. Je bouwt namelijk zelf iets op vanaf de grond. Het leuke is dat je dit naast je baan kunt doen. Mijn motto is ook: begin voor jezelf, zonder je baan op te zeggen. 

Lekker ondernemen en dingen uitproberen, maar daarnaast wel genieten van de vastigheid van je salaris. En mochten je sidehustles echt een groot succes worden, kun je altijd nog beslissen of je je baan opzegt. Ik heb dat dus pas geleden gedaan en ik ben hier super trots op! 

5. Maak van je hobby een sidehustle

Het kan zijn dat je een leuke hobby hebt, maar je dit niet kan omtoveren in je hoofdinkomen. Overweeg dan om je hobby om te zetten in een sidehustle. Wat het ook is, overal is een markt voor. En hoe leuk is het om geen geld uit te geven aan je hobby, maar hier ook daadwerkelijk geld mee te verdienen? 

Mijn hobby is onder andere schrijven. Dit heb ik omgezet in een sidehustle. Ik begon met het schrijven van gastblogs en daarna ging ik schrijven voor een marketingbureau. Van het een kwam het ander. Ik leerde steeds meer en ik kreeg steeds meer opdrachten. 

Maar je kunt dit op alle hobby’s betrekken: fotograferen, muziek, breien, et cetera. Overal is een markt voor. En je kunt dit dus heel goed opzetten in je vrije uurtjes naast het werk en je gezin.

Een sidehustle is voor mensen die meer uit het leven willen halen

Een sidehustle is niet alleen voor de mensen die dromen van een eigen bedrijf. Het is voor iedereen die meer uit het leven wil halen, zowel op financieel als persoonlijk vlak. Dus waar wacht je nog op? Zoek uit welke talenten je hebt en welke verdienmodellen je hieraan kunt koppelen. Neem je hobby’s onder de loep en maak een plan. Succes!

Deze blog is geschreven door Tiffany van Geldkwebbel

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF