ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Passief inkomen genereren via websites

Passief inkomen is een hot topic. Steeds meer mensen zijn zich aan het verdiepen in de mogelijkheden om passief inkomen te genereren. En dat is niet voor niets: want wie wil er nu niet ook geld verdienen met weinig tot geen inzet?! Daarom vind je hieronder voorbeelden hoe je passief inkomen kunt genereren via websites.

Wat is passief inkomen?

Voor het geval dat je (nog) niet weet wat passief inkomen is, is dit een korte uitleg. Het betekent simpelweg dat je ergens eenmalig tijd, effort en geld insteekt en vervolgens verkoopt het zich vanzelf en verdien je geld vanuit je luie stoel zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Uiteraard is het niet zó simpel, maar hier komt het wel op neer.

Soorten passief inkomen

Er zijn talloze manieren om passief inkomen te genereren. Denk bijvoorbeeld aan affiliate marketing, advertentie inkomsten op websites, dividend dat je krijgt doordat je geld stopt in beleggingen, het maken van een e-book en nog veel meer.

Een andere, laagdrempelige tip: doe mee aan het spaarprogramma van EuroClix. Dit is géén piramidespel, je klinkt enkel op links en doet – als je dat wilt – mee aan online onderzoeken. Dit jaar heb ik daar al ruim €105,- mee verdiend. Als je je aanmeldt via deze link, ontvangen we allebei €1,95 op ons account.

Passief inkomen genereren via websites

Passief inkomen genereren via websites kan op allerlei manieren. Neem Ondernemen als een baas als voorbeeld. Elke week plaats ik meerdere artikelen op Ondernemen als een baas om mensen te inspireren. Omdat ik ondertussen heel wat mensen bereik met deze blogs, heb ik Google Adsense geïnstalleerd waardoor ik elke maand een klein bedrag aan advertentie inkomsten verdien. Daarnaast vind je artikelen met affiliate links. Dat betekent dat als jij iets koopt via mijn link dat ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Dit is een voorbeeld van een artikel met affiliate links.

Er is meer…

Omdat ik heel actief bezig ben op Ondernemen als een baas, is dit niet een super goed voorbeeld van passief inkomen genereren, want ik steek er nog steeds veel tijd en energie in. Maar het verdienen van geld aan advertentie inkomsten is mooi meegenomen.

 

In de praktijk

Een ander voorbeeld is Diolifestyle. Dit is een blog die niet meer zo actief is, maar waar ik de afgelopen vijf jaar wel heel veel tijd en energie in heb gestoken. Omdat er meer dan 1000 artikelen online staan die goed scoren in Google, krijg ik dagelijks honderden bezoekers naar deze website. Op deze website vind je allerlei Google Adsense banners én affilate links, waardoor ik dagelijks geld verdien. Daarnaast heb ik een shop toegevoegd aan mijn website. Dit is geen échte shop, maar een affilate shop. Als je een product aanklikt, ga je direct naar de desbetreffende webshop. Als je het koopt, krijg ik daar commissie over.

Dit alles levert mij dagelijks een leuk bedrag op. De ene dag is het een paar euro, de andere dag zijn het een paar tientjes. Leuk meegenomen is het zeker! Als laatste kun je natuurlijk ook een Etsy shop beginnen waar je bijvoorbeeld grafische producten verkoopt. Grafische producten kun je oneindig verkopen. Meer passiever dan dit wordt het niet. 😉

Bouw een informatieve website

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om passief inkomen te genereren via websites. Een ander voorbeeld is het bouwen van informatieve websites. Deze website bouw je eenmalig en vervolgens gooi je hem vol met Google Adsense banners en affilate linkjes. Aan het begin besteed je tijd aan de SEO en aan de online marketing en vervolgens loopt de machine vanzelf door en dan verdien je letterlijk geld vanuit je luie stoel.

Een aantal voorbeelden

Zelf bezit ik onder andere Parkeren in Roermond, Parkeren in Sittard, Parkeren in Delft en Parkeren in Alkmaar, maar achter de schermen ben ik druk bezig met het bouwen van een aantal nieuwe informatieve websites om het bedrag dat ik verdien met passief inkomen te verhogen. Met als uiteindelijke doel dat ik hier elke maand een paar honderd euro aan verdien. Barcelonatips is ook een voorbeeld van een informatieve website dat geld verdient via advertentie inkomsten.

Conclusie

Passief inkomen genereren via websites is een hele simpele manier om online geld te verdienen. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden in andere manieren om passief inkomen te verdienen, dan gaat dit je helpen bij het opzetten van je eigen online imperium.

Deel deze blog:

2 reacties

  1. Stilletjes aan begin ook wat te verdienen met advertenties op mijn blog. Momenteel ben ik nog maar twee jaar bezig maar had nog geen advertenties openstaan. Bloggen is dus een “gemakkelijke” vorm van passief inkomen, als je voldoende bezoek krijgt op je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Je personeelsplanning optimaliseren doe je zo-2
Een goede personeelsplanning is essentieel voor elk bedrijf. Het zorgt voor genoeg personeel op de juiste momenten, ook helpt het om kosten te besparen en...
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF