ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Shop toevoegen aan je website? 3 tips!

Het is een heel eenvoudig om een webshop toe te voegen aan je huidige website. Zeker als je werkt met WordPress als CMS systeem. Dan kun je kiezen voor WooCommerce welke gratis is. Voor het verkopen van digitale producten of als je een kleinere webshop bent, is dit een prima manier om te starten met je online shop. Heb je grote plannen met je webshop, dan is het wellicht interessant om te kijken naar andere opties. Maar voor het zover is, gaan we een stapje terug: dit zijn de voordelen van een shop toevoegen aan je website.

Waarom een webshop toevoegen?

Kennis is macht. Wat voor een soort bedrijf je ook bent, er zit kennis in. Kennis die je eenvoudig kunt delen en dus verkopen op je website. Zeker als het om kleine bedragen gaat hoef je daar weinig voor te doen om toch af en toe een digitaal product te verkopen. Daarnaast straal je – doordat je eigen kennis producten verkoopt – autoriteit uit als bedrijf zijnde. Potentiële klanten hebben namelijk het gevoel dat je wel degelijk weet waar je het over hebt.

Creëer een passief inkomen

Daarnaast: de kennis bezit je al, daarom is het een relatief makkelijke stap om die kennis op papier te zetten en een webshop aan te maken. Zo bouw je ook nog eens aan een passief inkomen.

1. De verschillende platformen

Er bestaan diverse e-commerce platformen waar je een webshop kunt creëren die je aan je huidige website kunt toevoegen.

Afhankelijk in welk CMS systeem je website staat, kun je kiezen voor een bepaald e-commerce platform. Het is verstandig om van te voren uit te zoeken welk platform het beste aansluit bij je wensen en wat je eraan uit wilt geven. Voor de meeste platformen betaal je namelijk elke maand een bepaalde fee.

2. Tijd voor actie!

Zodra je weet wat je voor een e-commerce platform het beste aansluit bij jouw website, is het tijd voor actie. Als je een shop wilt toevoegen aan je website, heb je content nodig. Content die je in een mooi jasje gooit en vervolgens als downloadbaar product in je webshop zet.

Wat voor een soorten producten?

Er zijn allerlei soorten producten die je kunt verkopen die gebaseerd zijn op jouw kennis als ondernemer. Denk aan e-books, online trainingen, checklists, content kalender, workshops en ga zo maar door.

3. Klaar voor de lancering

Zodra alle content klaar is, kun je alle producten in je webshop laden. Een goede beschrijving toevoegen en een test betaling doen. Je wilt immers wel dat het allemaal goed werkt. Zodra dat gelukt is, kun je het aankondigen via de social media kanalen van je bedrijf dat je een shop hebt gelanceerd in je website en klaar is kees.

Zie het als iets extra’s

Omdat het iets extra’s is naast je reguliere werkzaamheden, hoef je het niet heel actief te promoten, maar is het mooi meegenomen als je iets verkoopt. Uiteraard kun je het wel als een upsell mogelijkheid gebruiken tijdens een gesprek met een klant.

En daarnaast: als het goed is, vergaar je telkens weer nieuwe kennis en kun je ook je shop blijven aanvullen met nieuwe, relevante content.

Shop Ondernemen als een baas

Natuurlijk konden wijzelf niet achterblijven: daarom is onze eigen webshop nu live! In de webshop staat alleen nog maar een e-book over Pinterest Marketing, maar er komt nog veel meer aan. Stay tuned!

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Bedrijfsfilm laten maken? Handige tips & tricks
Het is een aanrader voor elk bedrijf: een goede bedrijfsfilm waarin heel duidelijk de missie en visie naar voren komen. Een video om (potentiële) klanten...
Elektronicaverzekering: wat houdt het in?
Als ondernemer zijn er een aantal zaken waar je je in moet verdiepen als je start met ondernemen. Of als je onderneming opeens flink aan...
Duurzame geschenken: wat zijn de mogelijkheden?
Als ondernemer is de kans groot dat je regelmatig op zoek bent naar leuke geschenken voor klanten en/of zakenrelaties. Het is namelijk goed voor je...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF