ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Shop toevoegen aan je website? 3 tips!

Het is een heel eenvoudig om een webshop toe te voegen aan je huidige website. Zeker als je werkt met WordPress als CMS systeem. Dan kun je kiezen voor WooCommerce welke gratis is. Voor het verkopen van digitale producten of als je een kleinere webshop bent, is dit een prima manier om te starten met je online shop. Heb je grote plannen met je webshop, dan is het wellicht interessant om te kijken naar andere opties. Maar voor het zover is, gaan we een stapje terug: dit zijn de voordelen van een shop toevoegen aan je website.

Waarom een webshop toevoegen?

Kennis is macht. Wat voor een soort bedrijf je ook bent, er zit kennis in. Kennis die je eenvoudig kunt delen en dus verkopen op je website. Zeker als het om kleine bedragen gaat hoef je daar weinig voor te doen om toch af en toe een digitaal product te verkopen. Daarnaast straal je – doordat je eigen kennis producten verkoopt – autoriteit uit als bedrijf zijnde. Potentiële klanten hebben namelijk het gevoel dat je wel degelijk weet waar je het over hebt.

Creëer een passief inkomen

Het verkopen van digitale producten is een quick win om extra geld te verdienen. Heb je een website of een blog over een bepaalde niche? Dan is het een logische stap om een shop toe te voegen aan je website. Het zorgt voor passief inkomen en is daarnaast een manier om meerdere inkomstenbronnen op te zetten.

1. Verschillende platformen

Er bestaan diverse e-commerce platformen waar je een webshop kunt creëren die je aan je huidige website kunt toevoegen.

Afhankelijk in welk CMS systeem je website staat, kun je kiezen voor een bepaald e-commerce platform. Het is verstandig om van te voren uit te zoeken welk platform het beste aansluit bij je wensen en wat je eraan uit wilt geven. Voor de meeste platformen betaal je namelijk elke maand een bepaalde fee.

Open een Etsy shop

Heb je geen eigen website, maar wil je wel digitale producten verkopen? Dan kun je er ook voor kiezen op een Etsy shop te starten. Daarin kun je alle producten zetten die je wil verkopen. Je hebt hier geen eigen website voor nodig. Dit kan een mooi alternatief zijn als je niet wil investeren in een website als je die enkel nodig hebt voor het maken van een shop.

2. Tijd voor actie!

Zodra je weet wat je voor een e-commerce platform het beste aansluit bij jouw website, is het tijd voor actie. Als je een shop wilt toevoegen aan je website, heb je content nodig. Content die je in een mooi jasje gooit en vervolgens als downloadbaar product in je webshop zet.

Wat voor een soorten producten?

Er zijn allerlei soorten producten die je kunt verkopen die gebaseerd zijn op jouw kennis als ondernemer. Denk aan e-books, online trainingen, planners, checklists, contentkalenders, workshops en ga zo maar door.

3. Klaar voor de lancering

Zodra alle content klaar is, kun je alle producten in je webshop laden. Een goede beschrijving toevoegen en een test betaling doen. Je wilt immers wel dat het allemaal goed werkt. Zodra dat gelukt is, kun je het aankondigen via de social media kanalen van je bedrijf dat je een shop hebt gelanceerd in je website en klaar is kees.

Zie het als iets extra’s

Omdat het iets extra’s is naast je reguliere werkzaamheden, hoef je het niet heel actief te promoten, maar is het mooi meegenomen als je iets verkoopt. Uiteraard kun je het wel als een upsell mogelijkheid gebruiken tijdens een gesprek met een klant.

En daarnaast: als het goed is, vergaar je telkens weer nieuwe kennis en kun je ook je shop blijven aanvullen met nieuwe, relevante content.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers
Als ondernemer ben je kwetsbaar. Dat heb je misschien niet in de gaten, maar dat is toch echt zo. Je denkt eerder: wat kan mij...
Iedereen zou een sidehustle moeten hebben: dit is waarom
Als je een saaie baan hebt, zul je vast vaak dagdromen over een leukere baan. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF