ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Een Etsy shop beginnen

Etsy is de laatste jaren onwijs gegroeid. Het telt niet alleen steeds meer shops, ook steeds meer mensen weten de weg te vinden naar het platform om daar producten te shoppen. Etsy is ooit gestart om mensen die handgemaakte producten maken een podium te bieden waar ze hun spullen kunnen verkopen. Ondertussen kun je ook producten verkopen die in een fabriek gemaakt zijn. Doordat het een wereldwijd bekend platform is, telt het vele gebruikers en dus ook vele mogelijke klanten voor jouw Etsy shop. Daarom vind je in dit artikel de voordelen om een Etsy shop te beginnen.

Het is easypeasy

Mocht je denken dat het heel ingewikkeld is, dat is niet zo. Iedereen kan een Etsy shop beginnen. Het is heel simpel. Je gaat naar Etsy, maakt een account aan en begint een Etsy shop.

Je kiest een bedrijfsnaam, koppelt eventueel je website eraan en gaat vervolgens aan de slag met het vullen van je Etsy shop. Denk daarbij aan print on demand producten, grafische producten in de breedste zin van het woord (planners, self love journals, affirmatie kaarten, spaarchallenge en ga zo maar door), maar ook handgemaakte producten.

Etsy is een een visueel platform. Daarom is het belangrijk dat je je Etsy shop voorziet van een logo, meer informatie over de shop en een banner toevoegt.

Doe online onderzoek

Om te weten wat goed verkoopt, is het slim om research te doen. Je moet weten waar mensen op zoeken. Welke zoekwoorden worden veel gebruikt en welke zoekwoorden hebben een relatief laag concurrentie percentage? Hier kom je achter via de tool Erank. Dit is een tool waarmee je een zoekwoorden analyse kan uitvoeren, maar je kan ook je listings (producten die je aanbiedt in je Etsy shop) checken. De tool geeft precies aan welke optimalisatie mogelijkheden je nog hebt, zodat je beter gevonden wordt op Etsy waardoor je uiteindelijk gaat verkopen.

Online geld verdienen

Als je besluit om printables (van die mooie weekplanners bijvoorbeeld) te gaan verkopen, kun je overal ter wereld werken aan je Etsy shop en geld verdienen. Je hoeft de producten namelijk niet te versturen, want mensen downloaden de printables. Hierdoor is een Etsy shop in printables een ideale manier om online geld te verdienen. Je kunt per slot van rekening overal ter wereld bouwen aan je Etsy shop zolang je maar internet hebt.

Sommige mensen zijn rijk geworden met het verkopen van grafische producten via Etsy. In dit artikel vind je voorbeelden van succesvolle Etsy verkopers, maar ook hoe jij een eigen Etsy shop kunt beginnen.

Passief inkomen genereren

Een ander heel groot voordeel van een Etsy shop in printables, is dat je daarmee een passief inkomen kunt genereren. Als je namelijk producten verkoopt die je eenmalig maakt, hoef je de producten alleen nog maar af en toe te upgraden en af en toe aan de slag te gaan met de online marketing en de rest gaat vanzelf. Naast printables, zijn er nog veel meer producten die je kunt verkopen.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF