ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Waarom werken als freelancer zo leuk is

Nederland telt onwijs veel freelancers. Meer dan 1,2 miljoen. Je ziet ze terug in de bouwsector, maar ook in de financiële- en online marketing sector. Als je hoger opgeleid bent of geen praktisch beroep beoefend, kun je best een leuk bedrag verdienen als freelancer. Maar je moet niet vergeten dat je als freelancer meer risico loopt. Daarnaast moet jezelf je pensioen fixen en eventuele verzekeringen regelen. Toch is werken als freelancer heel erg leuk. Waarom? Dat lees je hier.

Vrijheid, blijheid

De allergrootste reden waarom mensen besluiten om als freelancer te werken, is de vrijheid. De vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Als je op vakantie wilt, is er niemand die zegt dat het niet mogelijk is. Uiteraard moet je het wel afstemmen met je klanten, maar verder kun je gaan wanneer je maar wilt. 

Dit geldt ook met je werkdagen. Als je een dagje vrij wilt, omdat je daar nu eenmaal behoefte aan hebt, kan dat prima. Net als de vrijheid waar je wilt werken. Of dat nu vanuit je bed is of vanuit een fancy flexwerkplek.

Locatie onafhankelijk

Afhankelijk in welke sector je werkzaam bent, is remote werken ook één van de manieren om te werken als freelancer. Stel je wilt een maandje naar Bali om vanuit daar te werken, kan dat. Of elk halfjaar verhuizen naar een andere stad, ook dat is mogelijk. Dit maakt werken als freelancer zo leuk.

Binnenkijken in veel keukens

Grote kans dat je voor meerdere opdrachtgevers werkt en daardoor is de kans nóg groter dat je als het ware binnen verschillende organisaties binnen mag kijken. Niet alleen heel erg leerzaam, maar stiekem zijn we als mens ook gewoon nieuwsgierig hoe het in andere bedrijven eraan toegaat.

Veel geld verdienen

Oh yes! Eén van de grootste voordelen van waarom werken als freelancer zo leuk is. Je kunt namelijk bakken met geld verdienen. Letterlijk! Je moet natuurlijk wel werk hebben. Afhankelijk in welke branche je werkt, heb je ook relatief weinig vaste lasten (vergeet je verzekeringen niet) en kun je hierdoor veel geld verdienen.

Eigen baas

Tja, wat moet je hier nog aan toevoegen? Dit is misschien wel de belangrijkste factor waarom werken als freelancer zo leuk is. Niemand zegt je wat je moet doen, je bent echt baas.

Onbeperkt vakantie 

Ook dit is iets wat je prima kunt regelen als je werkt als freelancer. Je moet natuurlijk voorkomen dat je alleen nog maar op vakantie bent, maar niemand zegt dat je maar 25 dagen per jaar vrij mag zijn. Tijd om een citytrip te boeken?

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF