ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Wat moet er in een sollicitatiebrief staan?

Ben je aan het wachten totdat je droombaan voorbijkomt of heb je een toffe baan gevonden? Maar wat moet er in een sollicitatiebrief staan? En ook wat je maar beter niet in je sollicitatiebrief kunt zetten? Deze tips gaan je helpen om een super sterke sollicitatiebrief te schrijven en die baan binnen te harken!

Wie je bent

Vertel wie je bent, hoe oud je bent, waar je woont en probeer wat persoonlijke dingen te delen. Ga niet voor een standaard rijtje, maar vertel iets over jou als persoon. Wat is je hobby? Wat vind je tof om te doen? Wat is je leukste herinnering? Wat is je grootste werk blunder? Noem het maar op.

Wat je achtergrond is

Wat heb je gestudeerd en waar heb je gewoond. Vertel bijvoorbeeld ook waarom je destijds voor je studie gekozen hebt. Ook als je nu in een hele andere sector werkzaam bent.

Ben je geen carrièretijger? Lees hier waarom het oké is als je geen carrièretijger bent.

Wat je ervaring is

Vertel wat je ervaring is. Waar heb je hiervoor gewerkt, maar nog veel belangrijker: wat heb je allemaal gedaan. Probeer dit zo specifiek mogelijk te maken. Niet “Ik heb social media campagnes opgezet en geoptimaliseerd”, maar vertel concreet wat je gedaan hebt met welke middelen en wat je daarmee bereikt hebt.

Waarom heb je gekozen voor dit bedrijf

Heel belangrijk: maak heel duidelijk waarom je gekozen hebt voor dit bedrijf. Ook hier moet je heel specifiek zijn. Kies je voor dit bedrijf vanwege hun visie, soorten klanten, doorgroeimogelijkheden etc. En vooral wat spreekt je aan binnen het bedrijf?

Wat spreek je aan in de vacature

Waarom reageer je op de vacature? Leg duidelijk uit in je sollicitatiebrief wat je beweegreden zijn om te solliciteren op deze vacature.

Waarom ben je van toegevoegde waarde 

Als laatste, maar minstens zo belangrijk. Geef heel duidelijk aan wat je meeneemt en wat jouw toegevoegde waarde is. Wat voor een ‘rugzak’ aan ervaring en kennis neem jij mee waar het bedrijf iets aan heeft? Dit is één van de allerbelangrijkste punten dat in een sollicitatiebrief moet staan.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF