ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Beleggen bij Brand New Day | Hoe bevalt het? 

In 2020 ben ik gestart met pensioenbeleggen via Brand New Day. Als ondernemer ben jezelf namelijk verantwoordelijk voor het opbouwen van je pensioen. Ik besloot elke maand een vast bedrag opzij te zetten. Nu – ruim twee jaar later – heb ik al een mooi bedrag overgemaakt naar mijn pensioenbeleggingsrekening. 

Dat ik erg enthousiast ben over Brand New Day steek ik niet onder stoelen of banken. Dus toen ik hoorde dat het mogelijk was om normaal te beleggen bij Brand New Day, heb ik dat direct gedaan. Het is een halfjaar geleden dat ik daarmee gestart bent, dus een perfect om te kijken hoe het bevalt om te beleggen bij Brand New Day en of ik tevreden ben. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Verschil pensioenbeleggen en normale beleggingsrekening?

Voordat ik ga vertellen hoe de beleggingsrekening bij Brand New Day bevalt, is het slim om eerst uit te leggen wat het verschil is tussen pensioenbeleggen en een normale beleggingsrekening. 

Beleggen bij Brand New Day | Hoe bevalt het? 

Pensioenbeleggen                                                           

 • Box 1 van de Belasting                                                                 
 • Valt buiten het vermogensrendementheffting   
 • Je betaalt pas Belasting als je de AOW gerechtige leeftijd bereikt hebt en dan is het belastingtarief lager
 • Niet opneembaar totdat je de AOW gerechtige leeftijd bereikt hebt
 • Je kunt gebruik maken van je jaarruimte en/of reserveringsruimte (het bedrag dat je maximaal mag inleggen in pensioen en gebruik kunt maken van de fiscale voordelen)

Normale beleggingsrekening

 • Box 3 van de Belasting (waar al je vermogen: spaargeld en beleggingen bij elkaar komen)
 • Valt binnen het vermogensrendementheffing
 • Je betaalt direct Belasting
 • Altijd opneembaar

Zoals je ziet zijn er een aantal verschillen op te merken. Het grootste verschil is het feit dat het geld bij een normale beleggingsrekening altijd opneembaar is en dat je bij een pensioenbeleggingsrekening moet wachten totdat je de pensioenleeftijd bereikt. 

Als je eerder wilt stoppen met werken, kan dit natuurlijk een probleem zijn want dan moet je wachten totdat je bij je geld kunt. Of een extra pot met geld ergens hebben staan. Op een beleggingsrekening bijvoorbeeld. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra je besloten hebt om een beleggingsrekening te openen bij Brand New Day, kun je in een paar simpele stappen een rekening afsluiten. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hieronder.

1. Rekening openen

Je opent een rekening en identificeert jezelf. Na een paar dagen wachten, krijg je een go

2. Goedkeuring krijgen

Nadat je goedgekeurd bent, geef je aan wat je eenmalige inleg is (als je eenmalig een groot bedrag wilt inleggen) en hoeveel geld je elke maand automatisch wilt inleggen. Door dit in te stellen vergeet je je maandelijkse inleg niet. 

3. Risicoprofiel kiezen

De volgende stap is het kiezen van het risicoprofiel. Je kunt kiezen uit vijf smaken:

 • Zeer offensief
 • Offensief
 • Neutraal
 • Defensief
 • Zeer defensief 

Vrij beleggen

Voor je begint met beleggen is het slim om een plan te hebben en te weten welke beleggingsstrategie je gaat toepassen. Zodra je dat helder hebt, kun je op een gedegen manier een risicoprofiel kiezen. Offensief betekent meer risico en defensief betekent minder risico. Hoe meer risico je neemt, hoe meer rendement je kunt behalen. In het geval van een lange horizon (de tijd dat je kunt beleggen) kan het risico ook nog eens beperkt worden. Deze vijf risicoprofielen vallen binnen het onderdeel modelbeleggen van Brand New Day. Als jezelf wilt bepalen waar je in gaat beleggen, kun je kiezen voor vrij beleggen. Dan maak je een selectie van diverse fondsen die Brand New Day aanbiedt. Je kunt zelf de verhouding kiezen tussen de verschillende fondsen.  

4. Automatisch je risico afbouwen

Dit houdt dat – als de einddatum van je beleggingsrekening dichterbij komt – je wilt voorkomen dat je beleggingen opeens kelderen door bijvoorbeeld een beurscrash. Met de automatische risicoafbouw zorg je ervoor dat je vanaf 15 jaar voor de einddatum steeds iets veiliger gaat beleggen. De verhouding tussen het aantal aandelenfondsen en beleggingen in obligatiefondsen wordt dan opnieuw gebalanceerd.

5. Wachten, wachten en nog eens wachten

Zodra alles ingesteld staat en er elke maand geld overgemaakt wordt naar je beleggingsrekening bij Brand New Day is het tijd om van je leven te genieten en te wachten. Laat Brand New Day het grote werk doen en zorgen dat jouw eigen geld voor jou gaat werken en je langzaam bouwt aan een fijn vermogen. 

Hoe bevalt beleggen bij Brand New Day? 

Hoe bevalt beleggen bij Brand New Day? 

Een halfjaar geleden ben ik gestart met beleggen bij Brand New Day. En ik moet eerlijk toevoegen dat ik natuurlijk al een beetje bevooroordeeld ben doordat ik zo enthousiast bent over pensioenbeleggen. Ik was heel nieuwsgierig of er een verschil zou zijn, maar ik moet zeggen dat ik ook over de normale beleggingsrekening van Brand New Day erg tevreden ben.

 • De kosten zijn heel transparant zichtbaar in je account (verschil tussen bruto- kosten en netto kosten en verschil tussen bruto- en nettorendement) 
 • Een fijne grafiek die je rendement laat zien in een oogopslag
 • Je kunt eenvoudig switchen tussen verschillende risicoprofielen
 • Je betaalt geen afsluit- en stortingskosten voor beleggen in box 3.
 • Voor pensioenbeleggen betaal je eenmalig €45,- en 0,5% stortingskosten per keer

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Edelmetalen kopen als belegging:
Het is je vast niet ontgaan. Op dit moment hebben we te maken met hele hoge inflatie. Dit betekent dat je geld steeds minder waard...
5 voordelen periodiek beleggen 
Hoera! Je hebt besloten om te starten met beleggen. De eerste stap is het openen van een beleggingsrekening. De volgende stap is het overmaken van...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF