Online geld verdienen Online ondernemen

Leven van spaargeld? 4 tips

Leven van spaargeld? 5 tips

De één is beter in sparen dan de andere. Dit heeft te maken met allerlei factoren. Als je vanuit huis uit mee hebt gekregen dat het belangrijk is om te sparen, is de kans groot dat je dit zelf ook doet als je een baan hebt en op jezelf woont. Als je een baan hebt waar je een goed salaris verdient en genoeg geld overhoudt om te sparen, is de kans ook groter dat je spaargeld groeit. Leven van spaargeld klinkt voor veel mensen misschien als muziek in de oren, maar er is meer mogelijk dan je denkt. Nieuwsgierig? Kijk snel verder!

Zet je spaargeld aan het werk

Geld simpelweg op je spaarrekening laten staan is zonde. Je krijgt zo goed als geen rente en de inflatie (het steeds minder waard worden van geld) loopt op. Dat betekent letterlijk dat als je niets doet met je spaargeld op je spaarrekening, dat het telkens minder waard wordt. Super zonde. Tijd om je spaargeld aan het werk te zetten.

1. Start met beleggen

Er zijn veel mogelijkheden als je wilt beginnen met beleggen. Je kunt beleggen in bedrijven zoals Facebook, ASML en bijvoorbeeld Aegon, maar je kunt ook kiezen voor trackers (een verzamelmandje van een aantal bedrijven in een bepaalde sector of van een bepaalde beurs of je kunt kiezen voor obligaties (leningen die worden uitgegeven door de overheid of bedrijven).

Hoe werkt het?

Zelf beleg ik al een aantal jaar bij DEGIRO en dat bevalt erg goed. Het is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en bovenal handig in gebruik. Doordat je dividend (winstdeling) uitgekeerd krijgt (let op: niet elk bedrijf doet dat) van het bedrijf of de trackers waar jij aandelen in krijgt, kun je dit zien als rente, c.q. spaargeld. Geld dat je krijgt doordat je je spaargeld aan het werk zet.

Wil je ook starten met beleggen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Deze 6 tips voor startende beleggers helpen je stap voor stap als je wilt beginnen met beleggen.

De geldmachine aanzetten

Hoe meer aandelen, hoe meer geld je krijgt. Als je een groot portfolio aan aandelen hebt, kan het zelfs zo zijn dat je kunt leven van je spaargeld (dividend). Het gemiddelde percentage aan dividend dat je ontvangt, ligt rond de 2%-6%. Veel meer op een spaarrekening.

2. Deposito sparen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: je zet je geld een tijdje vast en vervolgens ontvang je daar een hoger percentage rente over. Hier zitten vrijwel geen risico’s aan en is dus veiliger dan beleggen. Je kunt ervoor kiezen om een bedrag voor drie-, zes-, negen maanden of één jaar vast te zetten. Of zelfs voor twee, vijf of tien jaar. Hoe langer je het geld vast zet, hoe meer rente je krijgt. Bij NIBC Direct kun je heel eenvoudig een deposito spaarrekening openen.

Ook dit is een ideale manier om van je huidige geld meer geld te maken met als doel dat je uiteindelijk kunt leven van spaargeld.

3. Investeren

Investeer je geld in vastgoed, start-ups of andere projecten waar jezelf in gelooft. Afhankelijk van de hoogte van je spaargeld, kun je besluiten wat voor jou de beste investering is. Crowdfunding is ook een optie.

Ga op zoek naar de beste investering

Geld investeren in projecten gaat je veel meer opleveren dan de rente op je spaarrekening. Het is zelfs één van de beste manieren om van geld meer geld te maken. Zodat je uiteindelijk kunt leven van spaargeld.

4. Eigen bedrijf opzetten

Het opzetten van een eigen bedrijf is ook iets wat slim is om geld in te investeren. Maar voordat je dat gaat doen, is het slim om te onderzoeken of het ondernemerschap wel bij je past en daarnaast is het nóg slimmer om een goed verdienmodel te bedenken en te testen.

Voorbeeld bedrijven

Als je een bedrijf opzet waar veel potentie inzit, denk aan een digitale bank zoals Knab, of de biologische, verse en lokale online supermarkt Crisp, de elektrische scooters van Felxy of Adyen, een software die zorgt dat online betalingen goed gestroomlijnd worden. Als je het goed doet met jouw eigen bedrijf, is dat dé ideale manier om veel geld te verdienen en uiteindelijk te leven van je spaargeld.


Disclaimer: dit artikel is gebaseerd op eigen ervaringen en bevat geen financieel advies. Ik ben geen financieel specialist, maar deel mijn eigen kennis rondom financiële producten.

€ – *Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

No Comments
    Leave a Reply