ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Wat is een buy & hold strategie?

Als je wilt starten met beleggen, is het belangrijk om vooraf te bepalen wat voor een strategie je wilt hanteren. Ga je juist op de individuele aandelen zitten of kies je toch liever voor ETF’s (index trackers). Kies je voor korte termijn (niet aan te raden) of besluit je te gaan voor een buy & hold strategie? Uit onderzoek blijkt dat de buy & hold strategie succesvoller is dan het kopen van losse aandelen. Nieuwsgierig wat deze succesvolle strategie inhoudt? Lees dan snel verder!

Bereid je voor!

Voordat je gaat starten met beleggen, is het belangrijk dat je je verdiept in de eventuele risico’s, de kosten van de brokers en de verschillende strategieën. Beleggen is voor de lange termijn en het gaat je – als het goed is – op de lange termijn meer geld opleveren. Alleen dit heeft tijd nodig. Ook is het belangrijk om te onderzoeken welke broker je fijn vindt. DEGIRO is de meest bekende, gebruikersvriendelijkste en ook een van de goedkoopste. Hierdoor is dit een ideaal platform om te starten met beleggen.

Sinds kort kun je ook beleggen bij Brand New Day. Zowel voor je pensioen als een gewone beleggingsrekening. Zelf doe ik dat ook. Hoe beleggen bij Brand New Day bevalt, lees je hier.

Wat is een buy & hold strategie?

Wat is een buy & hold strategie?

Een buy & hold strategie, is een strategie voor de lange termijn. Dit betekent dat je niet tijdelijk aandelen koopt om ze vervolgens weer te verkopen als je denkt dat ze op een bepaalde piek zitten. Het ‘timen’ van de markt is heel lastig dan wel onmogelijk.

Als je kiest voor een buy & hold strategie, betekent dat je aandelen koopt voor de lange termijn. Denk aan zo’n 20, 30 of zelfs 35 jaar. Aandelen worden op de lange termijn meer waard. Dit komt door het rente op rente effect. Het is hierdoor een passieve manier van beleggen. Daarnaast krijg je op bepaalde aandelen dividend uitgekeerd. Dit is een stukje winstuitkering.

Succesvol beleggen

Als je succes wilt boeken met beleggen, is het verstandig om te werken met de buy & hold strategie. Niet alleen uit onderzoek is gebleken dat dit succesvoller is, het is ook een duurzame manier van beleggen. Het is voor de lange termijn en je aandelen worden uiteindelijk meer waard. De reden dat veel mensen beleggen is dat ze een potje willen opbouwen voor later, oftewel hun pensioen.

Het is heel lastig, dan wel niet mogelijk om de markt de ‘timen’. Zelfs professionele beleggers of mensen die van beleggen hun werk gemaakt hebben, lukt het niet om meer rendement te halen uit het kort vasthouden van aandelen en ze te verkopen op een piekmoment.

Laat je emoties er buiten!

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Dit betekent dat je geld (tijdelijk) veel minder waard kan worden. Stel er is een economische crisis gaande, dan kan dat betekenen dat de koers daalt met 20%. Heel erg vervelend, maar omdat je belegt voor de lange termijn, is het verlies in principe alleen op papier. Je moet nóóit aandelen verkopen als het even wat minder gaat. Het is voor de lange termijn en op den duur wordt het meer waard.

Daarom is het ook zo belangrijk dat je alleen gaat beleggen met geld dat je kunt missen. Als je auto of wasmachine stuk gaat, moet je natuurlijk wel a la moment een nieuwe kunnen kopen van het geld dat er op je spaarrekening staat, zonder dat je eerst je aandelen tegen een slechte koers hoeft te verkopen.

Aan de slag!

Als je wilt starten met beleggen, is de buy & hold strategie een fijne manier om te beginnen, feeling te krijgen met beleggen in het algemeen en daarnaast is het ook een relatief veilige manier van beleggen. Al helemaal als je kiest om te investeren in ETF’s of beleggingsfondsen om zo je beleggingen nog meer te spreiden.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF