ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Review | Doe maar gewoon geld van Merel Kosters

Gisteravond las ik in één ruk het e-book Doe maar gewoon geld van Merel Kosters uit. En ik ben enthousiast. Heel enthousiast wel te verstaan! Want ze maakt korte metten met beperkende overtuigingen rondom geld en zorgt ervoor dat je heel concreet werkt aan een positieve money mindset. And that is where the magic happens. Ik deel graag mijn drie take-aways uit haar e-book.

Werken aan je money mindset

Een aantal weken geleden zag ik dat Merel een e-book had geschreven over een – voor mij – heel interessant onderwerp, namelijk geld. Ondanks dat ik best al een positieve money minset heb, bewust ben van mijn eigen beperkende overtuigingen rondom geld, was ik stiekem heel nieuwsgierig naar haar e-book Doe maar gewoon geld. Dus ik bestelde haar e-book, las het in een avond uit en merkte dat mijn brein aangewakkerd werd om van geld nóg meer een feestje te maken. Nieuwsgierig naar de review van Doe maar geld van Merel Kosters? Hier komt die!

Waar je op focust, groeit

Een welbekende uitspraak: alles wat je aandacht aangeeft, groeit. Op een of andere manier vinden we het heel belangrijk om te zien wat voor een successen we boeken in de sportschool of hoeveel volgers we na het plaatsen van een Reels op Instagram erbij gekregen hebben, maar als het aankomt op het bijhouden van financiën is het opeens angstvallig stil.

Als je dit principe doorvoert, zou het heel logisch zijn dat je uitgaven en inkomsten tot op de cent nauwkeurig bijhoudt in een kasboek. Dit is de allereerste en allerbelangrijkste stap om te leren beter om te gaan met geld. Want zodra je weet wat er elke maand inkomt en weer uitgaat, kun je grip krijgen op je financiën en zorgen dat het beter wordt. Door het de aandacht te geven die het verdient, gaat het bedrag dat je elke maand over hebt, alleen maar groeien. Maar dan moet je je er wél op focussen.

Gooi al je beperkende overtuigingen overboord

Geld maakt toch niet gelukkig?! Geld is vies. Het is oppervlakkig om te praten over geld. Mensen die veel geld verdienen zijn arrogant. Je wordt alleen rijk als je keihard werkt.

Ik kan nog wel een paar uur doorgaan met het opschrijven van allerlei beperkende overtuigen rondom geld, maar dat lijkt mij een beetje overbodig. Je begrijpt de boodschap. Als je al deze negatieve- en jezelf kleinhoudende overtuigingen nu eens loslaat en ze omtovert tot positieve overtuigingen, zul je vanzelf zien dat je beter wordt in geld.

Ga aan de slag met affirmaties

In het e-book Doe maar gewoon geld van Merel Kosters vind je diverse affirmaties over geld. Affirmaties zijn eigenlijk een soort overtuigingen dat je bepaalde successen gaat behalen. In dit geval met geld.

Merel deelt in haar e-book tientallen voorbeelden. Het idee is dat je voor jezelf bepaalde affirmaties over geld gaat bedenken en dat je deze overtuigingen dagelijks gaat herhalen. Het draagt niet alleen bij aan een positieve money mindset, maar het zorgt er ook voor dat je deze gedachtes uiteindelijk als waarheid gaat aanzien, waardoor de kans groot is dat deze overtuigingen uiteindelijk realiteit worden.

Conclusie

Het e-book Doe maar gewoon geld van Merel Kosters bevat heel veel waardevolle informatie als je aan de slag wilt met je money mindset. Zelf heb ik recent het boek You’re a badass at making money gelezen en dit e-book sluit daar mooi bij aan. Daarnaast staan er ook hele handige printables in het e-book, zodat je direct aan de slag kunt met het tracken van je inkomsten en uitgaven, het opschrijven van je affirmaties en het uitwerken van financiële doelen per jaar, kwartaal en maand.

Dus als je op zoek ben naar een hele laagdrempelige manier om te werken aan je relatie met geld dan is het e-book Doe maar gewoon geld van Merel Kosters een dikke vette aanrader. Het kost maar €6,78 (véél te weinig…) en is verkrijgbaar via Etsy.


Voor de duidelijkheid: dit artikel is niet gesponsord en ik heb het e-book ook niet gratis gekregen. Ik heb het zelf betaald, maar ik ben oprecht héél enthousiast! 🙂

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...
Slimme strategieën om geld te besparen door te verhuizen naar Spanje
Tussen de ontelbare bestemmingen voor expats over de hele wereld, is Spanje een magneet voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van een...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF