ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Hoe werkt affiliate marketing bij Bol.com

Bol.com heeft een eigen partnerprogramma. Dit betekent dat Bol.com zijn eigen affiliate marketing regelt. Als je wilt starten met affiliate marketing via Bol.com, kun je je aanmelden via hun programma en starten met geld verdienen. Maar hoe werkt affiliate marketing bij Bol.com? Dat lees je hieronder!

Korte recap

Voor we de diepte induiken, vertel ik eerst nog even kort wat affiliate marketing inhoudt. Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij jij anderen enthousiasmeert over een bepaald product of dienst. Door te zorgen dat deze mensen het product of dienst ook gaan aanschaffen via jouw link of kortingscode, ontvang je daar commissie over. Hierdoor is het eigenlijk een soort van passief inkomen.

Voordelen van een eigen partnerprogramma

Om te begrijpen hoe affiliate marketing werkt bij Bol.com, is het verstandig om eerst uit te leggen wat de voordelen van een eigen partnerprogramma zijn. Doordat Bol.com zelf zijn affiliate marketing regelt, kunnen ze hogere commissies (vergoeding die jij ontvangt als je iemand refereert en diegene ook daadwerkelijk iets koopt via jouw link; je hebt niet te maken met een tussenpartij) bieden. Hierdoor kun je meer geld verdienen.

Een ander voordeel van een eigen partnerprogramma, is dat je veel sneller uitbetaald krijgt als je sales hebt gehad. Als je werkt met een affiliate partner (zoals bijvoorbeeld LinkPizza of Daisycon), dan moet je meer geduld hebben.

Hoe werkt affilate marketing bij Bol.com?

Het is eigenlijk heel simpel: stap 1 is je aanmelden bij hun partnerprogramma. Dit is zo gepiept: je vult je gegevens in, de url van je website en vervolgens moet je wachten totdat je website goedgekeurd wordt door Bol.com.

Zodra je website is goedgekeurd door Bol.com, kun je een account maken en starten met affilate marketing via Bol.com. Maar hoe werkt affiliate marketing via Bol.com? Dat lees je hieronder.

Aan de slag!

Nu je toegang hebt tot het partnerprogramma, is het slim om affiliate links te maken en relevante banners te plaatsen. Maak een overzicht van de plekken waar je nu nog gebruikt maakt van normale Bol.com links. Daarnaast is het slim om te onderzoeken welke banners je wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een top 5 van jouw favoriete boeken delen in een banner of kiezen voor een standaard banner.

Twee smaken

Zoals hierboven ook al kort staat uitgelegd: er bestaan twee smaken. Je hebt tekst- en product links en banners. Om te zorgen dat je eenvoudig tekst- en product links kunt maken, moet je eenmalig hun sitebar installeren. Zodra je de sitebar geïnstalleerd hebt (met één klik op de knop), kun je starten met het maken van tekst- en product links. Dit is een notendop hoe affiliate marketing werkt bij Bol.com, maar we duiken er nog iets dieper in.

Het partnerprogramma van Bol.com

Product- en tekst links

Geld verdienen willen we allemaal. Zodra de sitebar geïnstalleerd is, kun je gaan rondneuzen door Bol.com en opzoek gaan naar producten of categorieën die je wilt delen via je website.

Tekst links

Heb je een product gevonden dat je wilt uitlichten? Mooi! Klik dan rechts op de website in de sitebar op het bovenste icoontje. Als je daarop klikt, opent er een pop-up. Daarin vul je wat je wilt: bijvoorbeeld een link, voor welke website en de naam (hij pakt automatisch de naam van het product). Vervolgens klik je op ‘geneer link’ en dan verschijnt jouw link.

Product links

Wil je liever een product link, dan selecteer je in plaats van ‘link’, ‘link + product titel + plaatje’. Als je dat doet, krijg je vervolgens een link met een product foto. Dit ziet er als volgt uit. Als je klikt op de afbeelding, wordt je automatisch doorverwezen naar het product mét een affiliate link van Bol.com erin.

Banners

Om je een idee te geven hoe de banners van Bol.com uitzien, vind je hieronder een voorbeeld banner. Ze hebben een groot assortiment aan banners, dus je vindt altijd wel eentje die bij je website past.

Passief inkomen generen

Affiliate marketing is een vorm van passief inkomen. Je besteedt eenmalig tijd in een blog of bijvoorbeeld je nieuwsbrief en vervolgens verdien je geld. De houdbaarheidsdatum van een blog is uiteraard veel langer dan een nieuwsbrief of een social media post. Daarom is het ook aan te raden om regelmatig nieuwe artikelen te schrijven met affiliate links of in al je oude artikelen affiliate links te plaatsen.

Passief inkomen verdienen met Bol.com

Conclusie

De vraag: “Hoe werkt affiliate marketing bij Bol.com?” is een vraag met een eenvoudig antwoord. Iedereen kan namelijk geld verdienen via affiliate marketing bij Bol.com, je moet alleen wel traffic (bezoekers) hebben die spullen kunnen kopen. Hoe meer bezoekers, hoe meer mensen je bereikt en hoe meer geld je verdient. Het aanmaken van affiliate links via het partnerprogramma van Bol.com is geen rocket science. Net als het plaatsen van banners. Dus voor je het weet verdien je elke maand een paar honderd euro. Passief.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

3 reacties

  1. Duidelijke uitleg weer! Ik sluit mij er helemaal bij aan, het partnerprogramma van Bol is zeker geen rocket science. het heeft een erg fijne en overzichtelijk look& feel. IK ben helemaal nieuw in deze wereld en begreep het meteen. Zelf maak ik sinds kort ook gebruik van het partnerprogramma van Amazon, maar Bol wint het qua gebruikersvriendelijkheid.

  2. Bij mij valt de ‘link + titel + plaatje’ weg als ik mijn pagina upload. Terwijl ik hem wel netjes te zien krijg als ik op voorbeeld klik als ik de pagina bewerk, heb jij enig idee waarom dit is?

    1. Oh wat gek! Dat zou niet zo mogen zijn. Dit kan een bug zijn in je website. Ik zou het even in een andere browser proberen. En als dat niet werkt, weet ik helaas niet waar dat dan wel aan ligt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF