ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje van januari 2020

Het veranderen van je money mindset begint met het creëren van inzicht. Inzicht in je financiën. Je moet precies weten wat er inkomt, maar ook wat eruit gaat. Een kasboekje biedt uitkomst. Om je een handje te helpen hoe een kasboek eruit ziet, vind je hieronder mijn kasboekje van januari 2020. Nieuwsgierig? Kijk snel verder!

Werk aan je relatie met geld

Zodra je straks inzicht gecreëerd hebt in je in- en uitgaven, is het belangrijk om dit structureel te doen en het elke maand bij te houden in een kasboekje, excel file of op papier. Wat jij fijn vindt. Door inzicht te creëren in je financiën, ga je verbanden zien en wordt het al snel duidelijk waar je (te) veel geld aan uitgeeft.

Daarnaast is het verstandig om te werken aan je relatie met geld. Geld is niet vies, maar een middel om je dromen waar te maken. Door interessante boeken te lezen over geld, denk aan Rich Das, Poor Dad en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen en dat je niet heel veel geld hoeft te verdienen om rijk te worden.

Het kasboekje van januari

Sinds een tijdje (lees: halfjaar) houd ik mijn eigen uitgaven, maar zeker ook mijn inkomsten goed bij. Zo kwam ik erachter dat ik behoorlijk wat geld uitgeef aan eten en drinken buiten de deur, net als vakanties. Maar over het algemeen ben ik best zuinig. Het kasboekje van januari 2020 laat wel een beetje een vertekend beeld zien door de zorgverzekering van 2020. Die betaal ik altijd in één keer, want dan krijg je korting. 😉

>> Werken aan je Money Mindset? 6 tips!

Mijn uitgaven

WatPrijsOpmerkingen
Eten en drinken buiten de deur€ 341,33De eerste week van januari zat
ik in Barcelona 😉
Vaste lasten
€ 1.100,00
Telefoon
€ 53,97
Sporten
€ 0,00
Ik sport met een personal trainer en dat kost normaal €140,- euro per maand, maar dat wordt rond de eerste afgeschreven. Deze keer was het 31-12 afgeschreven.
Zorgkosten
€ 1.390,38
Zorgverzekering voor 2020. Als je in één keer betaal, krijg je korting. Daarnaast ben ik bij de orthodontist geweest om mijn spalk te repareren.
Beauty
€ 17,50
Reisverzekering
€ 2,89
Travel
€ 200,07
Acht dagen in Barcelona.
Overig€0,00
Kleding, schoenen, sieraden
€ 229,76
Er was sale… En ik shop alleen tijdens de sale, anders is het zonde van mijn geld.
Cadeaus€0,00
Drogisterij€0,00
Toegangskaartjes
€ 81,95
Kaartje gekocht voor de Vrienden van Amstel Live in 2021.
Bank kosten€ 1,55

Voor de snelle rekenaars onder ons, kom je dan uit op een totaalbedrag van €3.419,40. Een aardig dure maand, maar dat is te verklaren voor de zorgverzekering voor 2020.

Gemiddeld geef ik elke maand €1688,36 uit, waarvan €1.100,- aan gezamenlijke vaste lasten en een deel voor de gezamenlijke spaarrekening. Die andere €538,- geef ik uit aan de bovenstaande punten. Reizen, sporten en eten & drinken buiten de deur zijn een grote kostenpot, maar ik geef er graag geld aan uit.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF