ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

7 x money mindset boeken

Wil je korte metten maken met je beperkende overtuigingen rondom geld en werken aan een gezonde money mindset? Dat kan! Er zijn verschillende manieren waarop je daarmee aan de slag kan. Eén van de eenvoudigste methodes is het lezen van money mindset boeken. Om je een handje te helpen vind je hieronder een selectie aan boeken om je financiële kennis bij te spijkeren. 

Wat is een money mindset?

Je money mindset is simpel gezegd de manier hoe je omgaat met geld en de manier hoe je denkt over geld. Zie je geld als iets vies of vind je het ongemakkelijk om te praten over geld en vertel je liever niet wat je verdient? Dit alles heeft te maken met je money mindset. 

Vaak hebben mensen een negatieve mindset rondom geld waardoor ze zichzelf tegen werken. Het werken aan een positieve money mindset helpt je heel erg om financiële doelen op te stellen en deze te behalen, zodat je uiteindelijk toe werkt naar (meer) financiële vrijheid.

Hoe verander je je money mindset

Je money mindset verander je door je te omringen met de juiste mensen. Mensen die veel bezig zijn met hun financiële doelstellingen, open praten over bijvoorbeeld hun salaris of omzet en veel money mindset boeken lezen. Daarnaast is inzicht belangrijk. Creëer inzicht in je eigen financiën. Houd elke maand een kasboekje bij, zodat je precies weet hoeveel geld erin- en eruit gaat. Als laatste is het lezen van money mindset boeken belangrijk, omdat je dan je beperkende overtuigingen los kan laten en deze verandert.

1. Rich Dad Poor Dad

Een klassieker. Het boek dat je moet lezen als je je money mindset wilt veranderen. Het gaat je heel veel inzichten en ‘oh ja’ momentjes opleveren.

2. Think and Grow Rich 

Een andere klassieker als je op een positieve manier wilt kijken naar je money mindset is Think and Grow Rich. In het boek worden 13 grondbeginselen besproken waar je aan moet werken om financiële successen te boeken. 

3. De rijkste man van Babylon

Vaak wordt er gedacht dat er een geheim is om een rijk leven te leiden. Maar mensen die geen opleiding afgerond hebben verdienen bakken met geld, terwijl er ook hoogopgeleiden mensen zijn die minder geld verdienen. In het boek vind je de gouden regels voor een rijk- en welvarend leven.

4. You are a badass in money making

Het boek is geschreven door een ervaringsdeskundige. Jen gooide haar leven drastisch om en leerde door haar mindset te veranderen hoe ze bouwde aan een betere relatie met geld en waardoor ze opeens veel meer grip kreeg op haar financiën. Het boek is op een fijne, maar zeker ook op een grappige manier geschreven waardoor je zelf ook écht aan de slag wil. Na het lezen van het boek maak je een feestje van je financiën. 

5. Profit First

Heb je het gevoel dat je keihard werkt, maar elke maand je blauw betaalt aan alle rekeningen die er binnen komen? Dan is Profit First iets voor jou! In het boek Profit First leer je hoe je door middel van spaarpotjes een gedegen financieel plan neerzet. Door telkens je omzet te verdelen in deze potjes, zul je uiteindelijk meer winst overhouden uit je business. Een heel concreet money mindset boek om meer inzicht en grip te krijgen op je financiën en hoe je je financiën het beste kunt aanpakken. 

6. Blondjes beleggen beter

Een andere manier om aan je money mindset te werken, is door te starten met beleggen. Nu wordt er vaak gedacht dat beleggen iets is voor grijze, oude mannen met veel geld, maar dat is onzin. Iedereen kan starten met beleggen. Je kunt al beginnen met €50,- per maand. 

In het boek Blondjes beleggen beter vind je een concreet stappenplan hoe jij succesvol kunt beleggen. Waar begin je? Wat is een goede strategie? En hoe kun je uiteindelijk rendement maken?

7. Miljonair met een gewone baan

Veel mensen denken dat je heel slim moet zijn of keihard moet werken om veel geld te verdienen, maar dat is niet waar. Door je money mindset te veranderen, de juiste keuzes te maken op het gebied van geld en op een jonge leeftijd te starten met beleggen, kun jij ook miljonair worden. Dit is hét boek om je money mindset drastisch te veranderen. Het is een verhaal van een gewone burger met een gewone baan die tóch heel rijk is!

8. Get Rich, Lucky Bitch!

Recent heb ik nog een nieuw money mindset boek gelezen. Dit is een boek dat je niet zo vaak voorbij ziet komen, waardoor het éxtra tof is om hem hier te delen. En ik bedoel: alleen voor de titel al wil je het boek kopen. 

Ze helpt je middels het ontwikkelen van een positieve money mindset en manifesteren van je stoutste dromen, dat je uiteindelijk gaat leven in overvloed en rijk wordt. 

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF