ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

No Spend November: 3 tips

November komt eraan, dus dat betekent dat het bijna No Spend November is. Het idee van No Spend November is dat je de hele maand geen geld uitgeeft. Dit is uiteraard niet mogelijk, want de huur moet gewoon betaald worden, net als je verzekeringen en je boodschappen. Toch is het de bedoeling dat je de rest van de maand heel bewust nadenkt over geld en vooral waar je normaal wel elke maand geld aan uitgeeft.

1. Creëer inzicht

Het begint allemaal met het creëren van inzicht. Inzicht in je financiële situatie. Hoeveel geld komt er elke maand binnen, hoeveel geld geef je uit aan vaste lasten en hoeveel geld geef je uit aan leuke dingen.

Maak een uitdraai van de laatste drie maanden, zodat je een gemiddeld bedrag kunt uitrekenen wat je uitgeeft aan uitjes, vakanties, uiteten en ga zo door. Door inzicht te creëren, zie je precies wat er in komt en wat er uitgaat. Dit is de eerste stap voor een succesvolle No Spend November.

2. Verander je money mindset

Beter omgaan met geld en meer bewustzijn creëren rondom geld begint met het veranderen van je money mindset. Wat is je relatie met geld? Ben je een spaarder of geef je elke maand al je geld uit? Heb je al die frutseltjes die je telkens koopt eigenlijk wel nodig? Een boek dat je heel erg kan helpen bij het veranderen van je money mindset is You are a badass at money making.

>> Sparen en inflatie; hoe werkt dat?

3. Formuleer doelen

Het veranderen van je money mindset hangt samen met het creëren van doelen. Omdat je inzicht hebt gecreëerd in je financiële situatie, weet je precies hoeveel je elke maand aan leuke dingen uitgeeft, maar ook hoeveel geld je uitgeeft aan verzekeringen. Zijn er uitgaven die anders kunnen? Hoeveel geld staat er op je spaarrekening?

Maak het concreet

Ga bij jezelf na of er iets is waar je voor wilt sparen. Is het een vakantie of wil je beginnen met het investeren van geld in beleggingen? Misschien ook niet zo’n verkeerd idee. Wat je doel ook is, zorg dat het helder geformuleerd is en je duidelijk weet waar je naar toe werkt. Op die manier help je jezelf alleen maar.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Conclusie

No Spend November is vooral heel belangrijk om meer inzicht te creëren in je financiële situatie en bewustzijn te creëren. Want wat extra geld opzij zetten is zo verkeerd nog niet. Net als het bewustzijn van het bedrag dat je elke maand uitgeeft aan bijvoorbeeld Thuisbezorgd.. 😉

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF