ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Review Brand New Day

Eind vorig jaar dacht ik opeens shit: ik moet ein-de-lijk aan de slag gaan met het regelen van mijn pensioen. Ik besloot uiteindelijk om te starten met pensioenbeleggen. Nu zijn we ruim een halfjaar verder en leek het mij een goed moment om mijn ervaring te delen. Nieuwsgierig naar de review over Brand New Day? Lees snel verder!

Het belang van je pensioen

Misschien heb je wel het gevoel dat je pensioen nog een ver-van-je-bed-show is, maar pas op: het is dichterbij dan je denkt. Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt, het is in beide gevallen belangrijk om je te verdiepen in je pensioen. De kans dat je namelijk een pensioengat (de tijd dat je geen pensioen opgebouwd) hebt, is aannemelijk. Daarom ben ik gestart met pensioenbeleggen via Brand New Day. Aangezien ik ondertussen al een tijdje bezig ben met het opbouwen van mijn vermogen, leek het mij leuk om een review te schrijven over Brand New Day.

Voorkom terugval in inkomsten

Waarom het regelen van je pensioen zo belangrijk is, is dat als het straks eenmaal zo ver is, je natuurlijk niet opeens een mega dip wilt hebben in je inkomsten doordat je geen salaris meer krijgt. De kans is overigens groot dan je minder vaste lasten hebt (je huis is waarschijnlijk grotendeels afbetaald, het belastingtarief is lager voor gepensioneerden, je kinderen zijn uit huis, etc.), maar toch. Het is fijn om dan geen financiële zorgen te hebben.

AOW in Nederland

Hoewel iedereen in Nederland AOW krijgt als je met pensioen bent, is dat geen vetpot. Het is €1.226,60 netto als je alleen bent en het is €838,55 als je samenwoont. Een aanvulling in de vorm van pensioen is geen overbodige luxe. Als je in loondienst hebt gewerkt, is de kans groot dat je pensioen hebt opgebouwd en dat je elke maand nog een bedrag extra krijgt. Echter is de kans groot dat het bedrijf waar je werkt niet je volledige pensioen betaalt. En als ondernemer moet je sowieso je eigen boontjes doppen als het gaat om je pensioen. Daarom is het slim om je hierin te verdiepen.

Bereken jouw pensioengat

Om erachter te komen hoeveel pensioen je opgebouwd hebt de afgelopen jaren en hoe groot je pensioengat (c.q. jaarruimte) is, is het aan te raden om in te loggen bij mijnpensioenoverzicht.nl. Daar zie je vervolgens hoeveel pensioen je opgebouwd hebt bij al je werkgevers. Ook zie je de hoogte van je AOW en wanneer je met pensioen mag gaan. Vervolgens kun je via de belastingdienst uitrekenen hoe groot je pensioengat is. Dit zijn vaak hoge bedragen. Dus schrik niet. Ik had een pensioengat van meer dan €15.000,- euro… Overigens kun je via deze tool heel eenvoudig je jaarruimte berekenen, zodat je precies weet hoeveel geld je in je pensioen kunt stoppen.

Hoe langer je wacht met je pensioen, hoe groter je pensioengat wordt. Snap je nu waarom het zo belangrijk is om op tijd te starten met het regelen van je pensioen? 😉

Pensioenbeleggen via Brand New Day

Toen ik vorig jaar oktober erachter kwam dat ik een mega pensioengat had, ben ik direct gestart met pensioenbeleggen via Brand New Day. Ik doe al jaren aan indexbeleggen via DEGIRO en ABN AMRO, dus beleggen voor mijn pensioen voelde als een logische stap. Ik heb eenmalig €9.500,- euro overgemaakt naar mijn pensioenrekening en vervolgens ben ik gestart met elke maand structureel €250,- euro overmaken naar mijn pensioenrekening, zodat mijn vermogen gestaag kan groeien. En nu, ruim driekwart jaar later, ben ik erg tevreden over Brand New Day en heb ik het bedrag dat ik maandelijks inleg verhoogd naar €500,-.

Mijn ervaring

Als je je pensioen wilt opbouwen via Brand New Day heb je twee opties: of pensioensparen of pensioenbeleggen. Ik koos voor de laatste optie. Je kunt eenmalig geld storten en je hebt de optie om elke maand automatisch geld over te maken. Vervolgens moet je een profiel kiezen. Waar wil je in beleggen? Dit is afhankelijk van hoeveel risico je wilt nemen. Ik heb gekozen voor offensief. Dat betekent dat ik 70% aandelen heb en 30% obligaties. Ik ben jong, dus ik vind het prima om nu iets meer risico te nemen. 😉

De voordelen

Wat ik erg prettig vind aan Brand New Day is de transparantie. Oftewel: je ziet precies wat de kosten zijn en wat je nettorendement is. Iets wat je niet bij elke broker zo duidelijk ziet. Verder is het een heel gebruiksvriendelijk platform. Ook als je nog niet zo thuis bent in beleggen, is het wat mij betreft een aanrader omdat je ook kunt kiezen voor een ‘standaard’ beleggingsprofiel.

Mocht je ook willen starten met pensioenbeleggen (of pensioensparen) bij Brand New Day, dan kun je je via deze link aanmelden.

Rendement Brand New Day

Waarom het slim is om vroeg te starten met pensioenbeleggen?

Ondanks dat het misschien nog een ver-van-je-bed-show lijkt, is het belangrijk om – het liefst vandaag nog – te starten met pensioenbeleggen. Waarom? Geld heeft tijd nodig om meer waard te worden. De reden dat ik begonnen ben met (pensioen)beleggen, is vanwege het rente-op-rente effect. Hoe langer je geld de tijd geeft om te groeien, hoe meer waard het wordt. Oftewel: hoe groter je vermogen wordt. En kijk: dat is wat we allemaal willen op het eind, nietwaar?

Beleggen in box 3 bij Brand New Day

Naast het feit dat ik ondertussen al een aantal jaar met grote tevredenheid aan pensioenbeleggen doe bij Brand New Day ben ik in januari 2022 ook gestart met beleggen in box 3 bij Brand New Day. Dat is beleggen op een normale beleggingsrekening waar je altijd bij kan in tegenstelling tot een pensioenbeleggingsrekening die geblokkeerd is tot het moment je de AOW-gerechtige leeftijd bereikt hebt.

Ondertussen zijn we ruim 7 maanden verder en heb ik mijn (spoiler: positieve) ervaring op papier gezet en kan ik anderen ook aanraden om te starten met het opbouwen van vermogen via Brand New Day.

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Wat is het verschil tussen pensioensparen en pensioenbeleggen?
Wat is een slimmere zet: pensioensparen of toch pensioenbeleggen? Om een goed antwoord te geven op deze vraag moet je weten wat het verschil is...
Boeken over beleggen
De afgelopen jaren heb ik heel veel boeken versleten over het onderwerp beleggen. Toen ik in 2017 begon met beleggen was ik nog een groentje....
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF