ondernemen-als-een-baas-def

Review Brand New Day

Eind 2019 dacht ik opeens shit: ik moet ein-de-lijk aan de slag gaan met het regelen van mijn pensioen. Ik besloot – na een uitgebreide zoektocht – te starten met pensioenbeleggen bij Brand New Day. Nu zijn we een aantal jaar verder en leek het mij een goed moment om mijn ervaring te delen. Nieuwsgierig naar de review van Brand New Day? Lees snel verder!

Het belang van je pensioen

Misschien heb je wel het gevoel dat je pensioen nog een ver-van-je-bed-show is, maar pas op: het is dichterbij dan je denkt. Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt, het is in beide gevallen belangrijk om je te verdiepen in je pensioen. De kans dat je namelijk een pensioengat (dat betekent dat je tijdelijk geen of niet voldoende pensioen opgebouwd hebt) hebt, is aannemelijk.

Zelf had ik ook een pensioengat van ruim twee jaar. Daarom ben ik gestart met pensioenbeleggen via Brand New Day.

Voorkom terugval in inkomsten

Waarom het regelen van je pensioen zo belangrijk is, is dat als het straks eenmaal zo ver is, je natuurlijk niet opeens een mega dip wilt hebben in je inkomsten doordat je geen salaris meer krijgt. De kans is overigens groot dan je minder vaste lasten hebt (je huis is waarschijnlijk grotendeels afbetaald, het belastingtarief is lager voor gepensioneerden, je kinderen zijn uit huis, etc.), maar toch. Het is fijn om dan geen financiële zorgen te hebben.

AOW in Nederland

Hoewel iedereen in Nederland AOW krijgt als je met pensioen bent, is dat geen vetpot. In 2023 is het €1.378,98 netto als je alleenstaand bent en het is €939,24 als je samenwoont. Een aanvulling in de vorm van pensioen is geen overbodige luxe. Als je in loondienst hebt gewerkt, is de kans groot dat je pensioen hebt opgebouwd en dat je elke maand nog een bedrag extra krijgt. Echter is de kans groot dat het bedrijf waar je werkt niet je volledige pensioen betaalt. En als ondernemer moet je sowieso je eigen boontjes doppen als het gaat om je pensioen. Daarom is het slim om je hierin te verdiepen.

Bereken jouw pensioengat

Om erachter te komen hoeveel pensioen je opgebouwd hebt de afgelopen jaren en hoe groot je pensioengat is, is het aan te raden om in te loggen bij mijnpensioenoverzicht.nl. Daar zie je vervolgens hoeveel pensioen je opgebouwd hebt bij al je werkgevers. Ook zie je de hoogte van je AOW en wanneer je met pensioen mag gaan. Vervolgens kun je via de Belastingdienst uitrekenen hoe groot je pensioengat is. Dit zijn vaak hoge bedragen. Dus schrik niet. Ik had een pensioengat van meer dan €15.000,-…

Pensioenbeleggen via Brand New Day

Toen ik in oktober 2019 erachter kwam dat ik een mega pensioengat had, ben ik direct gestart met pensioenbeleggen via Brand New Day. Ik doe al jaren aan indexbeleggen via DEGIRO en ABN AMRO, dus beleggen voor mijn pensioen voelde als een logische stap. Ik heb eenmalig €9.500,- overgemaakt naar mijn pensioenrekening en vervolgens ben ik gestart met elke maand structureel €250,- over te maken naar mijn pensioenrekening, zodat mijn vermogen gestaag kan groeien.

En nu, ruim drie later, ben ik erg tevreden over Brand New Day en heb ik het bedrag dat ik maandelijks inleg verhoogd naar €500,-.

Mijn review over Brand New Day

Als je je pensioen wilt opbouwen via Brand New Day heb je twee opties: of pensioensparen of pensioenbeleggen. Ik koos voor de laatste optie. Je kunt eenmalig geld storten en je hebt de optie om elke maand automatisch geld over te maken. Vervolgens moet je een profiel kiezen. Waar wil je in beleggen? Dit is afhankelijk van hoeveel risico je wilt nemen. Ik heb gekozen voor offensief. Dat betekent dat ik 70% aandelen heb en 30% obligaties. Ik ben jong, dus ik vind het prima om nu iets meer risico te nemen. 😉

De voordelen

Wat ik erg prettig vind aan Brand New Day is de transparantie. Oftewel: je ziet precies wat de kosten zijn en wat je nettorendement is. Iets wat je niet bij elke broker zo duidelijk ziet. Verder is het een heel gebruiksvriendelijk platform. Ook als je nog niet zo thuis bent in beleggen, is het wat mij betreft een aanrader omdat je ook kunt kiezen voor een ‘standaard’ beleggingsprofiel.

Mocht je ook willen starten met pensioenbeleggen (of pensioensparen) bij Brand New Day, dan kun je je via deze link aanmelden.

Rendement Brand New Day

Waarom het slim is om vroeg te starten met pensioenbeleggen?

Ondanks dat het misschien nog een ver-van-je-bed-show lijkt, is het belangrijk om – het liefst vandaag nog – te starten met pensioenbeleggen. Waarom? Geld heeft tijd nodig om meer waard te worden. De reden dat ik begonnen ben met (pensioen)beleggen, is vanwege het rente-op-rente effect. Hoe langer je geld de tijd geeft om te groeien, hoe meer waard het wordt. Oftewel: hoe groter je vermogen wordt. En kijk: dat is wat we allemaal willen op het eind, nietwaar?

Beleggen in box 3 bij Brand New Day

Naast het feit dat ik ondertussen al een aantal jaar met grote tevredenheid aan pensioenbeleggen doe bij Brand New Day ben ik in januari 2022 ook gestart met beleggen in box 3 bij Brand New Day. Dat is beleggen op een normale beleggingsrekening waar je altijd bij kan in tegenstelling tot een pensioenbeleggingsrekening die geblokkeerd is tot het moment je de AOW-gerechtige leeftijd bereikt hebt.

Ondertussen zijn we een tijdje verder en heb ik mijn (spoiler: positieve) ervaring op papier gezet en kan ik anderen ook aanraden om te starten met regulier beleggen bij Brand New Day.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Sparen voor je pensioen: dit moet je weten als ondernemer
Als ondernemer heb je waarschijnlijk veel hooi op je vork. Je bent druk bezig met het runnen van je bedrijf, het aantrekken van klanten en...
Edelmetalen kopen als belegging:
Hoeveel geld je nodig hebt voor je pensioen is afhankelijk van heel veel factoren. Het is daarom niet eenvoudig om een kant-en-klaar antwoord te geven....
Pensioenbeleggen bij Brand New Daykopie
Pensioen?! Dat is voor als je later groot bent. Toch!? Je bent niet de enige die dat denkt. Veel mensen schuiven hun pensioen graag voor...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF