ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Werken als interimmer

Je kunt werken als freelancer, maar je kunt ook werken als interimmer. Toch is de term ad interim of interimmer niet zo bekend, terwijl het als freelancer wel een hele waardevolle manier is om bij (grote) bedrijven in de keukens te kijken, veel kennis te vergaren én veel declarabele uren te maken. Ook niet geheel onbelangrijk. Nieuwsgierig wat een ad interim opdracht is? Lees snel verder.

Werken als freelancer

Zowel als freelancer als al imterimmer werk je op freelance basis. Als ‘normale’ freelancer heb je vaak veelal verschillenden klanten. Neem als voorbeeld een content marketeer. Je hebt een mooie website gebouwd waar je je diensten aanbiedt en helpt andere ondernemers met hun content voor social media. Grote kans dat je meerdere bedrijven helpt als content marketeer.

Werken als interimmer

Als je als interimmer bij een bedrijf aan de slag gaat, betekent dat dat je vaak voor een hoog aantal uur per week aan het werk gaat. Vaak zijn het meer dan 24 uur per week voor een bepaalde periode, maar meestal is het fulltime. Dat betekent dat je dedicated bezig bent voor één opdrachtgever. Het zijn ook vaak de grotere bedrijven die een interimmer inhuren. Dat betekent dat je ook veel kunt leren van deze bedrijven, ze serieuze budgetten hebben en bovenal goed betalen.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Hoe werkt een ad interim opdracht

Als je besluit aan de slag te gaan met een ad interim opdracht, ga je vaak voor minimaal drie, zes of negen maanden aan de slag en grote kans dat het ‘contract’ nog een keer verlengd wordt. Een jaar is de gemiddelde duur van een ad interim opdracht. Maar dat betekent ook dat je minimaal drie maanden fulltime (als je daarvoor kiest) declarabel bent.

Stel je voor dat jouw uurtarief als content marketeer €65,- ex. BTW per uur is, dan kun je in drie maanden tijd als je 40 uur per week werkt, €34.320,- ex. BTW verdienen. (o.b.v. 22 werkdagen per maand). Lekker cashen is het wel. De kans dat je 100% declarabel bent als je als freelancer voor meerdere klanten werkt is klein.

>> Zo creëer je meerdere inkomstenbronnen

Facturen sturen van meer dan 10K

Eén van de voordelen van werken als interimmer, is dat je torenhoge facturen kunt sturen. En eerlijk is eerlijk, daar krijg je een kick van. Vergeet wel niet dat de belastingdienst een groot deel van het geld krijgt, maar alsnog kun je goed cashen als je een paar jaar als interimmer werkt.

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Efficiëntie verhogen binnen je bedrijf
Het verhogen van de efficiëntie binnen bedrijven is van levensbelang. Het zorgt niet alleen voor een kostenbesparing (en ik bedoel: welk bedrijf wil dat nu...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...
Investeren als ondernemer
Als ondernemer is het verstandig om regelmatig te investeren. Hoe meer je investeert, hoe lager je winst is, hoe minder je belasting je hoeft te...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF