ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Financiële doelen voor 2023

Een nieuw jaar betekent, nieuwe financiële doelen. Op Finance Freaks heb ik al kort toegelicht wat mijn financiële doelen voor 2023 zijn, maar ik wil ze ook graag hier delen. Nieuwsgierig waar ik het komende jaar aan ga werken? Lees snel verder! 

Op sabbatical

Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik op sabbatical. En geloof mij: daar heb ik on-ge-lo-fe-lijk veel zin in! Ondertussen ben ik langzaam aan het kijken hoe ik het wel vormgeven. Zo ga ik onder andere een week lang leren koken in Italië.  

Maar een sabbatical betekent ook dat ik een stuk minder ga werken, wat uiteraard invloed heeft op mijn financiële doelen voor 2023. Zo zal ik minder geld gaan verdienen en moet ik daar ook rekening mee houden met mijn omzet- en winstdoel. Ook heeft het uiteraard invloed op hoeveel geld ik kan sparen, in mijn pensioen kan stoppen en kan beleggen.

Een winst van 55K

Vorig jaar behaalde ik een winst die een stuk hoger was, maar aangezien ik op sabbatical ga, zal ik het dit jaar minder zijn. De eerste maanden van het jaar ben ik nog werkzaam als ad interim product owner e-commerce pensioen bij ABN AMRO, maar daarna natuurlijk niet meer. En dat zal ik merken in mijn omzet en dus winst. 

Wel is het plan om tijdens mijn sabbatical te blijven werken voor Finance Freaks en Ondernemen als een baas. Daarnaast heb ik ook passieve inkomsten. Ik verwacht dat ik daarom uiteindelijk uit kom op een winst van 55K. Niet verkeerd dacht ik zo. 😉

Elke maand €350,- beleggen

Vorig jaar heb ik een hoger bedrag per maand ingelegd. Dat zal dit jaar wat minder zijn. Toch wil ik gemiddeld zo’n €350,- per maand beleggen om zo een fijn vermogen op te bouwen voor later. Niet dat ik persé eerder wil stoppen met werken, maar ik wil wel de financiële middelen hebben om het te kunnen doen. 

Op dit moment beleg ik via:

Elke maand €250,- aan pensioenbeleggen

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van je pensioen. Ik doe al sinds 2020 aan pensioenbeleggen bij Brand New Day. En dat bevalt goed. 

Ik wil voorkomen dat als ik straks met pensioen ben, niet genoeg geld heb. Daarom dat ik de afgelopen jaren als een flink bedrag gestopt hebt in mijn pensioenbeleggingen. En dat wil ik ook doen als ik met sabbatical ben. Wel een lager bedrag dan normaal, maar alsnog elke maand een bedrag inleggen op mijn pensioenrekening voor later.

Mijn passieve inkomsten verhogen

Vorig jaar verdiende ik zo’n 8,2% passief. Dividend en spaarrentes uit deposito sparen niet meegenomen. Op zich niet verkeerd, maar dat kan natuurlijk beter. 

In mijn sabbatical – als ik aan het werk blijf voor Finance Freaks en Ondernemen als een baas – wil ik ook starten met twee nieuwe side hustles die me uiteindelijk passief inkomen gaan opleveren. Mijn doel is om dit jaar minimaal 15% passief te verdienen. 

En om hier maar alvast op voort te borduren: in 2024 wil ik minimaal 25% passief verdienen. En dat gaat mij helemaal lukken met de plannen die ik heb. 

Side hustle opstarten

De afgelopen jaren heb ik heel wat side hustles gestart. Een groot deel is gefaald en een klein deel wordt succesvol. Dat is normaal. Zo werkt ondernemen. Alleen de laatste twee jaren, heb ik weinig geëxperimenteerd met nieuwe mogelijkheden. Dus ik wil heel graag in 2023 aan de slag met het opzetten van nieuwe side hustles, zodat ik mijn passieve inkomsten kan verhogen zoals hierboven ook al kort benoemd. 

Het kriebelt al maanden. Ik kan dan ook niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Ook wil ik een paar ‘oudere’ side hustles nieuw leven inblazen zodat deze inkomstenstroom weer op gang komt. Zoals geld verdienen via Pinterest.

Werken waar en wanneer ik maar wil

Vrijheid is voor mij heel erg belangrijk. En die vrijheid hoop ik straks wat meer terug te krijgen als ik mijn sabbatical start. Dan kan ik namelijk werken wanneer ik wil en waar ik wil. In 2023 wil ik minimaal drie keer vanuit het buitenland werken, maar dat komt wel goed. Over een kleine maand vertrek ik samen met Nicole naar Malaga om onder andere te werken aan Finance Freaks. 

Naast een aantal concrete financiële doelen voor 2023, heb ik ook een aantal financiële dromen waar ik mij het komend jaar in wil verdiepen. 

  • Starten met een nieuwe side hustle die zorgt voor meer passieve inkomsten.
  • Financieel vrij worden door passieve inkomsten stromen. Dit kunnen inkomsten zijn uit huur, maar ook inkomsten uit bijvoorbeeld affiliate marketing.
  • Print on demand: dit klinkt ook als een hele interessante side hustle waar ik mij in wil verdiepen.
Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring
Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is....
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF