Online ondernemen

16 x Nederlandse freelance platforms

16 platforms voor freelance opdrachten

Als je alles freelancer op zoek bent naar een nieuwe opdracht, bestaan er talloze Nederlandse freelance platforms. Of je nu werkt als freelancer in de bouw, online marketing, zorg of als fotograaf. Het aanbod is enorm en niet elk platform is even fijn. Daarnaast bestaat er nogal een verschil tussen Nederlandse freelance platforms en internationale freelance platforms. Hieronder vind je de 16 Nederlandse platforms voor freelance opdrachten.

De voordelen van een freelancer

Werken als freelancer heeft zo zijn voordelen. Je bent vrij als een vogel en kan – in bepaalde beroepen – gaan en staan waar je wilt. De enige voorwaarde om te kunnen werken, is toegang hebben tot het internet. Dit geldt uiteraard niet als je in de zorg of in de bouw werkt. En daarnaast kun je veel geld verdienen. Het ‘nadeel’ is de onzekerheid dat werken als freelancer met zich meebrengt.

Nederlandse freelance platforms

Er bestaat heel veel wildgroei aan freelance platforms. Op veel platforms wordt maar heel af en toe een nieuwe opdracht gedeeld of heb je te maken met 100 andere geïnteresseerden. Dat schiet natuurlijk niet op. Daarom zijn dit bekendste Nederlandse freelance platforms voor freelance opdrachten die je zeker moet bekijken als je op zoek bent naar een nieuwe opdracht.

Droom je ervan om te werken als freelancer, maar doe je het nog niet? Ga er voor en maak al je stoutste dromen waar.

Internationale freelance platforms

Wil je je liever richten op de internationale markt? Geen probleem! Er bestaan heel veel toffe internationale platforms met veel opdrachten. Dus er is werk genoeg. Dit zijn de bekendste en fijnste internationale websites voor freelance opdrachten.

Houd er wel rekening mee dat je voor de meeste platforms moet betalen om te kunnen reageren op een opdracht. Daarom is het verstandig om van te voren uit te zoeken welke platforms het beste aansluiten bij jouw werkzaamheden en waar de meeste opdrachten binnen jouw werkgebied worden aangeboden. Anders is het natuurlijk zonde als je geld betaalt voor een abonnement waar je vervolgens geen opdrachten uithaalt.

1 Comment
  • Amelie van Writings by Amelie

    Handige site! Wie weet begin ik binnenkort ook als freelancer. Momenteel vraag ik mezelf af wat ik ga doen met mijn leven en dit zou een goede oplossing kunnen zijn!

Leave a Reply