ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Last van FOMO? 5 tips!

Het is een welbekend fenomeen onder vele Millenials: FOMO. Beter bekend als Fear of Missing Out. Bang zijn om dingen te missen als ze een keertje geen zin hebben en op de bank willen crashen, keuzestress hebben naar welk festival ze moeten gaan of het ervaren van de eeuwige prestatiedruk om een fantastisch leven te hebben. FOMO is een naar iets. Dus, heb je last van FOMO? In dit artikel vind je 5 tips om het los te laten.

1. Je mist niets

Hoewel je vaak heel sterk het gevoel hebt dat je iets mist als je een keertje niet mee gaat naar een feestje of op vakantie bent, is dat onzin. De wereld is niet voorbij als jij er een keertje niet bij bent. Take it easy. Het is veel fijner als je een rustige avond hebt waar je volledig kunt ontspannen.

2. Leg je telefoon eens weg

Het zal je goed doen om je telefoon vaker weg te leggen en minder tijd door te brengen op social media. Het is namelijk niet alleen zonde van je tijd, maar het gaat je ook niets opleveren. Je gaat jezelf namelijk vergelijken met anderen en dat is nergens voor nodig. En als je het wel doet, ga je je er niet beter door voelen.. Dit is één van de beste manieren om FOMO los te laten.

3. Het gras is niet altijd groener

Hoewel je vaak het gevoel hebt dan andere mensen het veel beter voor elkaar hebben: succesvoller zijn in hun carrière, een mooi huis hebben gekocht of een top relatie hebben, heb je geen idee of het écht allemaal zo happy is zoals het lijkt.

4. Selfcare time

Door af en toe nee te zeggen tegen een afspraak met vrienden, kies je voor jezelf. Iets wat we meer zouden moeten doen, want selfcare is zó ontzettend belangrijk. Je kunt je lichaam weer resetten en opladen. Hier word je uiteindelijk een veel beter mens door. Dit zijn fijne selfcare tips. Het is overigens oké als je geen carrièretijger bent. Laat je daar niet door gek maken.

5. Vergelijk je niet met anderen

Het heeft 0,0 zin om jezelf te gaan vergelijken met iemand anders. Iemand anders kan dan wel op jouw lijken, maar misschien gedraagt diegene zich ‘achter de schermen’ heel anders. En daarnaast vergeet alsjeblieft niet dat iedereen uniek(!) is. Niemand is exact hetzelfde. Dus stop met jezelf te vergelijken met anderen, want je gaat je er niet beter door voelen.

Heb je last van FOMO? Hopelijk voel je je na het lezen van dit artikel een beetje beter. Laat het los, leef je eigen leven en kies voor je eigen geluk.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF