ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Locatie onafhankelijk ondernemen? 7 handige tips

Wonen en werken waar en wanneer je maar wilt, is een droom van veel mensen en dat is ook logisch. Wie wil er nu niet vanaf een bounty eiland werken en met vier uur per dag werken méér geld verdienen dan een achturige werkdag. Zo rooskleurig is het helaas niet, maar locatie onafhankelijk ondernemen is absoluut een aanrader als vrijheid een belangrijke kernwaarde is voor jouw. Nieuwsgierig hoe jij ook locatie onafhankelijk kan overnemen? Lees snel verder!

1. Hoe pak je het aan?

Voordat je geld kunt verdienen met locatie onafhankelijk werken, moet je eerst een verdienmodel bedenken. Waar ben je goed in, wat is je talent, waar krijg je energie van en hoe kun je er geld mee verdienen?

Zodra dat duidelijk is, kun je een naam bedenken voor je bedrijf, een website bouwen en social media kanalen opzetten. En uiteindelijk je verdienmodel gaan testen. Belangrijk: start before ready. Zo zorg je ervoor dat je direct al geld gaat verdienen.

2. Kies een duurzaam verdienmodel

Zodra je weet hoe je geld wilt verdienen, is het belangrijk om te testen of het een duurzame manier is om geld te verdienen. Een webshop (dus geen dropshipping) is uiteraard niet zo handig als je locatie onafhankelijk wilt ondernemen. Denk na over een verdienmodel dat internet based is, zodat je overal ter wereld geld kunt verdienen en het liefst ook nog een passief inkomen kunt creëren.

In het artikel over side hustles vind je 7 ideeën voor side hustles.

3. Word internet marketeer

Je leest het goed: internet marketeer. Onderzoek hoe jij met je business geld kunt verdienen op het internet. Denk aan online marketing activiteiten, copywriting, online trainingen, e-books (ik schreef o.a. een e-book om grip te krijgen op je financiën), affiliatie marketing en ga zo maar door. Er zijn genoeg mogelijkheden om online geld te verdienen.

4. Aan de slag

Zodra je weet waar je goed in bent en wat voor een bedrijf je wilt opbouwen, is het tijd om direct aan de slag te gaan. Het duurt namelijk even voor je een bedrijf uit de grond stampt en geld gaat verdienen. En als locatie onafhankelijk gaat ondernemen ben jezelf de baas en moet je jezelf ook motiveren.

Neem affiliatie marketing als voorbeeld. Je kunt op meerdere manieren geld verdienen rond het onderwerp affiliatie marketing:

  • Start een affiliatie marketing webshop
  • Begin een blog over affiliatie marketing
  • Zet een online cursus op over affiliatie marketing
  • Bouw informatieve websites en plaats er affiliatie linkjes op
  • Zet een webinar op om andere ondernemers te coachen en te helpen met affiliatie marketing

5. Wees bereid hard te werken

Voordat je (veel) geld online gaat verdienen, moet je bereid zijn om keihard te werken. Of je nu aan online ondernemen doet of een offline ondernemen: aan het begin ben je veel tijd en effort kwijt in het bouwen van een community, naamsbekendheid en traffic. Dit gaat niet over één nacht ijs.

Wel is affiliatie marketing een duurzame manier om geld te verdienen, want als je zorgt dat je de bovenstaande activiteiten op een goede manier neerzet, kun je daar uiteindelijk veel geld mee verdienen. En is het dé manier om locatie onafhankelijk te kunnen ondernemen.

6. Start met vermogen opbouwen

Als je locatie onafhankelijk wilt ondernemen, is het slim om vermogen op te bouwen. Door te starten met beleggen, pensioen op te bouwen, te investeren in vastgoed of een spaarbuffer op te bouwen. Door je geld aan het werk te zetten, maak je van geld meer geld. Dit komt door het rente-op-rente effect.

Daarnaast bestaat er de kans dat je dividend over je beleggingen ontvangt. En uiteindelijk is de kans groot dat je geld meer waard wordt.

7. Zet je netwerk in

Zodra je je online onderneming gelanceerd hebt, is het slim om het nieuws met je netwerk te delen, zodat iedereen weet waar je mee bezig bent en eventueel één van je eerste klanten te worden van je locatie onafhankelijke onderneming.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF