ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Review | Crypto kopen via LiteBit

Eind vorig jaar ben ik gestart met investeren in crypto. Aangezien ik ondertussen al een mooi beleggingsportfolio opgebouwd heb, was het tijd voor de volgende stap: crypto. Ik investeer in crypto via twee platformen. Eén daarvan is LiteBit. Een aantal maanden geleden ben ik gestart met het kopen van crypto via LiteBit, dus het leek mij een mooi moment om een review te schrijven. Hoe bevalt investeren in crypto via LiteBit, wat zijn de voor- en nadelen en nog veel meer! Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Wat is LiteBit?

Voordat we de diepte induiken, is het verstandig om kort toe te lichten wat LiteBit is. Litebit is een platform waar je crypto kunt kopen. Je kunt LiteBit zien er als een soort marktplaats tussen vraag en aanbod. Mensen die willen investeren in crypto kunnen via de marktplaats van LiteBit hun favoriete cryptocurriencies kopen.

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel. Je maakt een account aan via de website of via de app. Vervolgens moet je jezelf verifiëren. Zodra dat proces achter de rug is, moet je een betaalrekening koppelen welke je moet verifiëren. Dit wordt vervolgens de betaalrekening waarmee je geld naar je account kan overmaken. Als dit achter de rug is, kan het echte werk beginnen: crypto kopen via LiteBit

Het aanmeldproces gaat heel smooth. Binnen een paar stappen is het gepiept en kun je vrij snel aan de slag met investeren in crypto. En dat is wat je wilt. Want als je ziet hoe crypto de laatste maanden aan het stijgen is qua waarde en het feit dat er steeds meer plekken bijkomen waar je kunt betalen met crypto, is het des te belangrijker om jezelf eerst goed te verdiepen in crypto en daarnaast te starten met investeren. 

>> Start vandaag nog met investeren in crypto via LiteBit

Maak een investeringsplan

Of je nu geld gaat investeren in aandelen van Tesla, kiest voor Bitcoin of liever voor ETF’s gaat, het is altijd belangrijk dat je weet wat de risico’s zijn, maar ook dat je realiseert dat het investeringen zijn voor de lange termijn (minimaal 10 jaar). Snel rijk worden met crypto of met aandelen van Tesla is niet iets wat je moet willen nastreven. Als je FIRE wilt worden, is het goed om een plan van aanpak te maken hoe je dat doelt wilt bereiken inclusief met een gemixt portfolio waar crypto ook onderdeel van uitmaakt.  

Wat zijn de voordelen?

Crypto kopen via de app van LiteBit is heel eenvoudig. Dat is dan ook meteen een van de grootse voordelen. Je kunt direct geld overboeken via bijvoorbeeld Ideal en investeren in de crypto munten die op jouw lijstje staan. Verder zie je – in één oogopslag – hoe je portfolio ervoor staat door het direct laten zien van je wallet. Net als het laten zien van de veranderingen van de koers. Hierdoor weet je of het een goed moment is om extra cryptocurrencies bij te kopen. 😉 

Wat is mijn ervaring? 

Ik gebruik nu een aantal maanden LiteBit als manier om crypto te kopen en het bevalt goed. Ik moet zeggen dat ik 9 van de 10 keer via de app mijn wallet check en bijna nooit de deskstopversie gebruikt. Dit omdat ik het vaak even snel tussendoor check. Het werkt verder heel intuïtief en de app is erg gebruiksvriendelijk. 

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo zijn de kosten hoog in vergelijking met andere aanbieders zoals Bitvavo en mis ik een overview hoe mijn crypto wallet zich ontwikkelt. Ik hou het bij in een excel file, maar het zou fijner zijn als het dashboard ook deze mogelijkheid biedt. Daarnaast mis ik soms bepaalde coins. Zo wilde ik investeren in VeChain, maar die is (nog) niet beschikbaar. Ik zie dat ze regelmatig nieuwe coins toevoegen, dus hopelijk voegen ze die snel toe aan hun portfolio. Verder vind ik het een fijne manier om mijn eigen crypto portfolio gestaag uit te bouwen en een mooi rendement te behalen. 😉 

Conclusie

LiteBit is een fijne broker om crypto te kopen. Het is overzichtelijk, je kunt eenvoudig geld storten en de app is fijn in gebruik. Mocht je ook willen instappen en er zeker van zijn dat je de volgende keer ook mee piekt als Bitcoin weer all-time high is, start dan vandaag nog met investeren in crypto.  

€* | Dit artikel is geschreven in samenwerking met LiteBit.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Geld investeren in goud of andere edelmetalen? 7 tips!
Begin dit jaar ben ik gestart met geld investeren in goud. Waarom? Ik was op zoek naar spreiding van mijn beleggingsportfolio. Ik heb de afgelopen...
Sparen en beleggen: hoe kies je voor de juiste verhouding?
In 2017 ben ik begonnen met beleggen. Voor ik begon met beleggen, had ik al een fijne spaarbuffer opgebouwd. Mijn spaarbuffer was groot genoeg, dus het...
Edelmetalen kopen als belegging:
Het is je vast niet ontgaan. Op dit moment hebben we te maken met hele hoge inflatie. Dit betekent dat je geld steeds minder waard...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF