Online geld verdienen

Geld verdienen met een blog

Geld verdienen met een blog

Blogs: je hebt ze in alle soorten en maten. Blogs over reizen, financiën, maar ook over eten en ondernemen. De meeste mensen beginnen een blog als hobby. Ze zijn ergens enthousiast over en ze willen graag hun kennis delen over een bepaald onderwerp. Een klein deel van de mensen die ooit een blog gestart zijn, verdient er uiteindelijk geld mee. Dan wel als een side hustle of als een echte baan. Nieuwsgierig hoe je geld kunt verdienen met een blog? Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Is het weggelegd voor iedereen?

Iedereen kan geld verdienen met zijn of haar blog, wel vergt het de nodige discipline. Een blog die maar 1.000 unieke bezoekers heeft, zet weinig zode aan de dijk. Je moet keihard werken aan een grote, betrokken community, de website moet er gelikt uitzien, je moet aan de slag gaan met je SEO en inhoudelijk goede artikelen schrijven.

Dit alles heeft tijd nodig. Je zult namelijk niet meteen geld verdienen met een blog. Je moet ook een bepaalde domein autoriteit hebben, voordat het voor andere bedrijven interessant is om te adverteren of om een samenwerking op te zetten. Vooral aan het begin is het belangrijk dat je heel veel SEO-vriendelijke content maakt. Dit vindt Google leuk en hoe meer content er op je blog staat, hoe groter de kans is dat je steeds meer traffic naar je website krijgt.

Manieren om geld te verdienen met een blog

Er zijn talloze manieren om geld te verdienen met een blog. Om je een handje te helpen vind je hieronder een overzicht.

  • Betaald artikel – Dit betekent dat je een artikel schrijft over een bepaald onderwerp en vervolgens twee of drie (afhankelijk van de afspraak) links plaatst naar de website van de opdrachtgever. De vergoeding die je vraagt voor een artikel hangt af van diverse factoren, waaronder de waarde van je URL, aantal volgers via social media en de hoeveelheid unieke bezoekers. De prijzen starten vanaf €100,- ex. BTW.
  • Link in een bestaan artikel – Er zijn veel bedrijven die aan de slag willen met linkbuilding. Dit betekent dat ze waarde van de URL willen verhogen, zodat ze uiteindelijk hoger in Google komen. Omdat blogs over het algemeen een hoge URL-waarde hebben, is het voor bedrijven interessant om een link te plaatsen in een bestaand artikel. De prijzen zijn uiteraard weer afhankelijk van diverse factoren, maar starten vanaf €85,- ex BTW.
  • Affiliate marketing – Dit betekent dat je links plaatst naar bijvoorbeeld Bol.com of Etsy. Als je iets promoot of een review schrijft over een product dat verkrijgbaar is bij één van deze webshops. Bijna elke webshop of online dienstenaanbieder maakt gebruik van deze optie. Het is slim om uit te zoeken welke partijen interessant zijn voor je blog, om je daar vervolgens bij aan te sluiten en affiliate links te maken.
  • Barter deal – Dit houdt in dat je een bepaald product of dienst gratis aangeboden krijgt, in ruil voor een artikel op je blog of een post op social media. Hoewel dit misschien heel romantisch klinkt, moet je bij jezelf nagaan of dit wel interessant voor je is, aangezien je niet je rekeningen kunt betalen met kleding of weekendjes weg. 😉
  • Advertentie inkomsten – Een andere manier om geld te verdienen met een blog is via advertentie inkomsten. Dit betekent dat je advertenties plaatst via bijvoorbeeld Google Adsense of je plaatst banners van bedrijven die relevant zijn voor je blog. Je wordt vaak betaald per klik of per 1000 weergaven.
  • Verkopen van digitale producten – Als blogger heb je heel veel kennis over een specifiek onderwerp. Op een bepaald moment kun je ervoor kiezen om deze kennis te bundelen in een checklist of bijvoorbeeld een e-book die je vervolgens verkoopt op je blog. Zelf heb ik twee e-books geschreven: eentje over Pinterest marketing en eentje over grip krijgen op je financiën.

Conclusie

Je kunt op heel veel manieren geld verdienen met een blog. Het is belangrijk dat je je waarde kent en dat je jezelf niet te goedkoop in de markt zet. Eerlijk is eerlijk: het is fijner om één grote betaalde opdracht te hebben, dan drie kleine opdrachten. Zie het als een trail and error om telkens maar weer je prijs omhoog te gooien en te kijken tot hoe ver je kunt gaan. Je zult verstelt staan hoewel geld bedrijven willen betalen voor een artikel.

20 Comments
Leave a Reply