ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje februari 2021

Het is vandaag 1 maart, dus dat betekent dat het tijd is om aan de slag te gaan met het kasboekje van februari 2021. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar sinds corona geef ik veel minder geld uit. Hierdoor kijk ik altijd uit om aan de slag te gaan met mijn kasboekje. Want hoe minder geld ik uitgegeven heb, hoe meer geld ik kan sparen óf investeren. Doordat ik zo bewust bezig ben met mijn geld, heb ik al een mooi beleggingsportfolio opgebouwd. Nieuwsgierig naar mijn uitgaven van februari 2021? Lees snel verder!

Knallen als een malle

Februari stond in het teken van knallen. Keihard werken aan mijn gratis e-book Krijg Grip op je Financiën die ondertussen gelanceerd is en al meer dan 150(!) downloads heeft. Holy Moly! Wat ben ik dankbaar en blij dat al zoveel mensen het e-book gedownload hebben. Daarnaast heb ik veel klant uren gemaakt en daardoor ook veel facturen de deur uit gedaan. Dat blijft altijd leuk om te doen; facturen sturen! 😉

Ook ben ik bezig geweest met mijn eigen show-up plan: wat kan ik doen om zoveel mogelijk zichtbaar te zijn via Instagram, mailing en natuurlijk de website Ondernemen als een baas om ervoor te zorgen dat ik zoveel mogelijk mensen kan helpen om grip te krijgen op hun financiën, want dat is mijn doel!

Voorjaar in aantocht

Nu we de afgelopen dagen zo’n heerlijk lente weer hebben gehad, heb ik ook heel erg het gevoel om lekker naar buiten te gaan, met vriendinnen af te spreken en naar de stad gaan voor een koffie to go. En dat zie je ook in mijn uitgaven: deze maand heb ik wat meer geld uitgegeven aan eten en drinken buiten de deur. Nog steeds geen schrikbarend bedrag, maar wel meer dan de afgelopen maanden.

Zo word je goed met geld

Wil je net als mij goed worden in geld? In mijn gratis e-book Krijg Grip op je Financiën help ik je stap voor stap om een betere money mindset te ontwikkelen, leer ik je hoe je elke maand geld kunt besparen, vind je er een gratis template om vanaf deze maand ook aan de slag te gaan met je kasboekje, leer ik je hoe je concrete spaardoelen opzet en nog veel meer.

Werk aan je relatie met geld

Vind je het ongemakkelijk of gek om te praten over geld, voelt het als een taboe of heb je last van beperkende overtuigingen rondom geld? Ga dan aan de slag met het verbeteren van je money mindset. Geld is niet vies, maar een middel om je dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, zoals Rich Dad, Poor DadMaster you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen, maar nog veel belangrijker: je leert hoe je een positieve money mindset ontwikkelt.

Werk aan je relatie met geld

Zet de geldmachine aan

Een kasboekje zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je financiën. Hierdoor kun je geld besparen en uiteindelijk meer geld investeren, maar natuurlijk ook deels uitgeven aan een welverdiende vakantie naar de zon. Je hoeft niet veel geld te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom dat je inzicht creëert en exact weet hoeveel er elke maand in- en uitgaat. Werk aan concrete spaardoelen en start met beleggen, ook al is dat maar een tientje per maand. Alle kleine beetjes helpen!

Uitgaven in februari

In het kasboekje van januari kon je lezen dat het een goedkope maand was. Sterker nog: het was de goedkoopste maand ooit sinds ik mijn uitgaven bijhoud. En dat doe ik al een hele tijd. Maar door corona sneuvelen de hele tijd allerlei records: want ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik geef nog maar heel weinig geld uit. Het kasboekje van februari 2021 is ingevuld en wat blijkt? De maand februari was nóg beter dan januari. Oftewel: ik heb weer minder geld uitgegeven.

Kasboekje van februari 2021

 • Eten & drinken buiten de deur: €41,-
 • Telefoon: €16,-
 • Sporten: €0,-
 • Zorgkosten: €0,-
 • Beauty: €0,-
 • Reisverzekering: €2,89
 • Reizen: €0,-
 • Overig: €37,18
 • Kleding: €0,-
 • Cadeaus: €29,50
 • Drogisterij: €0,-
 • Bankkosten: €1,35
 • Goede doelen: €0,-

Gezamenlijk uitgaven

De bovenstaande kosten, zijn mijn privé kosten. Daarnaast maak ik elke maand €1.075,- euro over naar gezamenlijke rekening met mijn vriend. We betalen allebei hetzelfde bedrag en van dat geld betalen we onze vaste lasten. De zorgverzekering en de telefoon betalen we zelf, dus van het bovenstaande bedrag betalen we de hypotheek van ons appartement, gas, water en licht, verzekeringen, VVE kosten, boodschappen etc.

Onze vasten lasten zien er als volgt uit:

 • Hypotheek: €1.050,-
 • Boodschappen: €300,-
 • Internet & tv: €60,-
 • VVE: €121,-
 • Gas, water, licht: €76,-
 • Gemeentelijke belastingen: €38,81
 • Verzekeringen: €15,81
 • Bankkosten: €3,50

De gezamenlijke vaste lasten houd ik niet elke maand bij, maar de meeste bedragen zijn elke maand hetzelfde: VVE kosten, hypotheek, verzekeringen etc. Alleen het bedrag dat we uitgeven aan boodschappen is elke maand anders, maar ons doel is om maximaal €300,- euro per maand uit te geven aan boodschappen en gemiddeld gezien halen we dat.

Leven van €127,92?

Voor de snelle rekenaars onder ons: ik heb in februari €1202,92 euro uitgegeven. Van dit bedrag is €1.075,- direct overgemaakt naar de gezamenlijke rekening. Dat betekent dat ik in februari maar €127,92 euro heb uitgegeven aan andere, variabele privé kosten. Een mooie maand dacht ik zo! Dat betekent ook dat ik weer een fijn bedrag heb kunnen sparen. En daarnaast: doordat ik precies weet waar mijn geld naartoe gaat, kan ik beter geld besparen én elke maand een leuk bedrag sparen.

Maak je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met jouw eigen kasboekje voor februari 2021? Dat kan! Ik heb een gratis template gemaakt die je kunt downloaden zodat je direct aan de slag kunt met jouw kasboekje. Dit template vind je terug in mijn e-book Krijg Grip op je Financiën.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...
Slimme strategieën om geld te besparen door te verhuizen naar Spanje
Tussen de ontelbare bestemmingen voor expats over de hele wereld, is Spanje een magneet voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van een...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF