ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje april 2020

April zit er op. Daarom is het hoogtijd om het kasboekje van afgelopen maand te delen. Ik had heel veel zin om het kasboekje van april 2020 te maken, omdat ik wist dat ik door de corona crisis weinig geld uitgegeven heb.

Besparen op variabele kosten

Door de corona crisis heb ik veel minder geld uitgegeven dan normaal. Zo heb ik minder gesport, heb ik geen geld uitgegeven aan eten en drinken buiten de deur en heb ik verder ook geen kleding gekocht of andere dure en/of grote uitgaven gedaan. Op het verjaarscadeautje van mijn vriend na. Ik zie deze periode namelijk als een kans om mijn spaar- en beleg rekening flink te spekken. 🙂 Nieuwsgierig naar het kasboekje van april 2020? Kijk snel verder!

Werk aan je relatie met geld

Het is heel verstandig om te werken aan je relatie met geld. Geld is niet vies, maar een middel om je dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, denk aan Rich Dad, Poor Dad, Master you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen. En dat je niet heel veel geld hoeft te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom hoe je ermee omgaat en werkt aan concrete (spaar)doelen.

Mijn kasboekje van april 2020

WatPrijsOpmerkingen
Variabele lastenMijn privé kosten
Eten en drinken buiten de deur
€0,00
Het zijn vooral digitale borrels en etentjes, dus dat is wel lekker goedkoop!
Telefoon
€ 53,97
Mijn abonnement loopt tot en met augustus, daarna wil ik overschakelen op een veel goedkoper abonnement. Achteraf gezien is dit een veel te hoog bedrag per maand. 
Sporten
€95,00
Ik sport met een personal trainer.
Zorgkosten
€ 29,53
Eigen bijdrage van mijn medicijnen
Beauty
€0,00
Reisverzekering
€ 2,89
Travel 
€ 0,00
Er valt weinig te reizen nu… 😉
Overig€ 5,96
Kleding, schoenen, sieraden
€ 0,00
Cadeaus€ 118,90Mijn vriend had nog een cadeautje te goed voor zijn verjaardag
Drogisterij€ 0,00
Toegangskaartjes
€ 0,00
Bank kosten€ 1,35
Vaste lastenGezamenlijke lasten. Ik maak elke maand €1100,- euro over naar de gezamenlijke bankrekening.
Hypotheek€980,00
Energie€73,00
Water€16,12
Uiteten€45,98Afhalen of bestellen van eten
VVE kosten€121,43
Boodschappen€278,00We gaven meer geld uit aan boodschappen, maar we zijn ook veel meer tijd thuis nu.
Verzekeringen€11,65
Gemeente belasting€75,34
KPN€57,49
Sparen€200,00Dit geld gaat naar de gezamenlijke spaarrekening. Elke maand sparen we samen €400,-.

Voor de snelle rekenaars onder ons kom je dan uit op een totaalbedrag van € 1.407,60. Yay! Als ik het cadeau van mijn vriend niet deze maand betaald had, was ik zelf onder de €1.300,- uitgekomen. Dat was een nieuw record geweest.

Het is gelukt om weer onder de €1.500,- euro uit te komen. Hoe minder ik uitgeef aan vaste lasten, hoe meer geld ik kan terugstoppen in mijn bedrijf of kan investeren in bijvoorbeeld beleggingen. Natuurlijk red ik het niet elke maand, zeker niet als ik op reis ga, maar ik streef ernaar om dat in de maanden dat ik geen reiskosten heb dat bedrag wél te behalen.

Aan de slag met je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met je eigen kasboekje? Het is heel simpel. Je kunt het bijhouden in een excel file of het simpelweg opschrijven in een boekje. Net maar wat jij fijner vindt. Nieuwsgierig naar de uitgaven in de afgelopen maanden? Hieronder vind je alle kasboekjes van 2020.

Vaste lasten

De vaste lasten deel ik met mijn vriend. We wonen samen en betalen elke maand evenveel, namelijk €1.100,- euro per persoon. Van dit bedrag betalen we hypotheek, verzekeringen, water en andere gezamenlijke kosten.

Uiteraard hebben we geen €2.200,- euro aan vaste lasten (Thank God!) dus we kunnen elke maand ook sparen op de gezamenlijke spaarrekening.

Deel deze blog:

4 reacties

  1. Grappig, we hebben ongeveer hetzelfde uitgegeven deze maand qua totaalbedrag 😉 Ik betaalde ook het verjaardagscadeau van mijn vriend deze maand, en ik heb nog best wel wat online geshopt. De Groene Kneusjes-Box was een koopje, maar er moesten daardoor wel flink wat sierpotten komen, haha.

  2. Super leuk, zo’n inkijkje in je kasboekje! Fijn dat je zoveel over hebt gehouden! Voordeel van deze gekke tijden is inderdaad dat je echt veel kunt besparen op variabele kosten. Merk zelf dat die stiekem met een etentje hier en een koffietje daar best opliepen. 😉

  3. Mooi resultaat zeg, bedankt voor het delen!

    Er gaat een flink bedrag naar jullie hypotheek zie ik. Is dat alleen aan rentelasten of lossen jullie daarmee ook een stukje af op de lening? Als jullie ook aflossen dan is dat wat mij betreft ook een bijdrage aan de spaarpot en doet het minder “pijn”.

    Ga zo door zou ik zeggen, lekker bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF