ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje juli 2020

Juli was een intensieve maand. Zo ging ik ein-de-lijk weer op vakantie naar mijn lievelingsland Spanje samen met mijn expat vrienden uit Barcelona, waren er ook een aantal zakelijke- en privé issues en had ik de laagste omzet van 2020. In juli heb ik vooral gewerkt AAN mijn bedrijf in plaats van IN mijn bedrijf. Dus ik zie het als een investering voor de toekomst. Op den duur gaat het mij meer geld opleveren. Door mijn vakantie was het overigens ook de duurste maand ooit. Tenminste, vanaf het moment dat ik mijn privé uitgaven bijhoudt. Dit doe ik sinds juni 2019. Nieuwsgierig naar mijn kasboekje van juli 2020? Kijk dan snel verder!

Eilandhoppen in Spanje

Het klinkt waarschijnlijk verschrikkelijk slecht als ik zeg dat ik echt toe was aan vakantie. Niet alleen vanwege Corona, maar ook vanwege een minder fijne opdracht. Als reiziger in hart en nieren kriebelde het enorm om ein-de-lijk weer op vakantie te kunnen. De laatste keer dat ik geweest was, was tijdens oud en nieuw dit jaar. Ook naar Spanje. Dus – zoals je wel begrijpt – was het hoogtijd voor een nieuwe trip.

Genieten tot de max

Het zijn #firstworldproblems, maar ik was blij als een klein kind toen ik een week voor vertrek mijn ticket naar de Canarische eilanden boekte. Het was een fantastische vakantie! Misschien wel de leukste vakantie ooit. Dat had vooral te maken met de mensen met wie ik was, maar ook het lekkere eten, de fijne roadtrips en de prachtige eilanden Lanzarote, Fuertaventura en Gran Canaria. Het geld vloeide rijkelijk en het was écht elke eurocent waard.

Werk aan je relatie met geld

Vind je het ‘gek’ om te praten over geld of heb je het gevoel dat veel geld verdienen vies is? Dan is het verstandig om te werken aan je money mindset. Geld is niet vies, maar een middel om je dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, denk aan Rich Dad, Poor DadMaster you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen. En dat je niet veel geld hoeft te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom hoe je ermee omgaat, werkt aan concrete (spaar)doelen en nadenkt over de toekomst (bijvoorbeeld starten met beleggen).

Mijn kasboekje van juli 2020

WatPrijsOpmerkingen
Eten & drinken buiten de deur€61,28Dit viel wel mee. Mede door de vakantie heb ik mij ervoor en erna een beetje ingehouden met buiten de deur eten. 😉
Telefoon€53,97Mijn telefoonabonnement loopt 22 augustus af, eindelijk! Ik heb gekozen voor een sim-only abonnement en betaal straks nog maar €12,- per maand. Een groot verschil!
Sporten€100,00Toevallig kwam het deze maand zo uit dat ik voor twee maanden sport betaald had. Normaal is het gemiddeld zo’n €50,- euro per maand.
Zorgkosten€46,93Mijn zorgverzekering betaal ik altijd in één keer. Alleen als ik af en toe medicijnen nodig heb of bloed moet laten prikken, moet ik dat natuurlijk betalen van mijn eigen risico.
Beauty€37,76Een bezoekje aan de kapper was weer nodig.
Reisverzekering€2,89Ik heb een doorlopende reisverzekering.
Reizen€815,44Tja, een hoog bedrag. Zelfs het hoogste bedrag ooit dat ik in een maand aan reizen uitgegeven heb, maar het was het allemaal waard. De vakantie was fantastisch. Ik heb van elke seconden genoten.
Overig€30,11Ik pinde wat geld in Spanje omdat je niet overal met een pinpas kan betalen. Ik had nog een paar random kosten zoals het overmaken van €0,01 voor mijn nieuwe telefoon abonnement.
Kleding€13,98Ik kocht douche slippers en een petje voor de zon.
Cadeaus€0,00
Bankkosten€2,15
Kasboekje juli 2020

Dit zijn mijn privé uitgaven. Daarnaast maak ik elke maand €1.100,- over naar de gezamenlijke rekening waar we de vaste lasten van betalen. Denk aan de hypotheek, gas, water en licht, maar ook verzekeringen en de boodschappen. We leggen beiden evenveel geld in, maar die €2.200,- maken we niet elke maand op. Een deel sparen we voor onze gezamenlijke spaarrekening. Door het bijhouden van mijn kasboekje, weet ik precies waar mijn geld naar toe gaat.

Laagste vaste- & variabele lasten

Voor de snelle rekenaars onder ons: ik heb in juli maar liefst €2.264,51 euro uitgegeven. Waarvan €1.100,- naar de gezamenlijke rekening is gegaan. Dat betekent dat ik €1.164,51 heb uitgegeven aan andere kosten (voornamelijk mijn vakantie in Spanje). Een dure maand voor mijn doen. Ik streef ernaar om rond de €1.450,-/€1.500,- euro per maand uit te komen, maar ik merk dat ik gemiddeld zo rond de €1.700,- zit per maand.

Daar ben ik mij bewust van, dus ik probeer te bezuinigen op andere plekken. Zoals sporten, kleding en de kosten van mijn mobiele telefoon.

Aan de slag met je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met je eigen kasboekje? Het is heel simpel. Je kunt het bijhouden in een excel file of het simpelweg opschrijven in een boekje. Net wat jij fijner vindt. Nieuwsgierig naar de uitgaven in de afgelopen maanden? Hieronder vind je alle kasboekjes van 2020. 

Deel deze blog:

Eén reactie

  1. Wat heerlijk die vakantie naar de Canarische Eilanden! Ik word er ook altijd heel gelukkig van als ik daar weer naartoe kan! Meestal ga ik eens in de 2 jaar naar Gran Canaria, helaas ging het dit jaar niet door, dus heb ik het verschoven naar volgend jaar. Nu alweer zin in!
    En ik vind je uitgaven nog netjes hoor, voor 3 eilanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Je personeelsplanning optimaliseren doe je zo-2
Een goede personeelsplanning is essentieel voor elk bedrijf. Het zorgt voor genoeg personeel op de juiste momenten, ook helpt het om kosten te besparen en...
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF