ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje juni 2020

Voor ik het wist was de maand juni voorbij en was het tijd om niet alleen de balans op te maken van de afgelopen maand, maar ook van het afgelopen kwartaal. De maand juni was daarnaast ook nog eens de maand waarin veel corona maatregelen versoepeld werden waardoor het een pittig dure maand was. Maar ach, aan de andere kant, na een drie maanden weinig geld uitgegeven te hebben, mocht het ook wel weer. De economie steunen is ook niet verkeerd. Nieuwsgierig naar mijn kasboekje van juni 2020? Lees snel verder!

Terug naar het nieuwe normaal

Als Bourgondiër in hart en nieren was ik heel erg blij dat het in juni weer toegestaan was om te gaan uiteten. In de eerste week ben ik dan ook drie keer gegaan. De weken die volgden ben ik ook nog een aantal keer geweest en was ik te vinden op het terras.

Ook kon ik eindelijk weer naar de kapper. Ik boekte een uitgebreid retreat en kocht ik dure shampoo voor mijn lastige haar. Als kers op de taart kocht ik vliegtickets. Jawel, je leest het goed. Deze reiziger heeft haar eerste workation/vakantie weer geboekt. Je begrijpt natuurlijk dat dit een dure maand was…

Werk aan je relatie met geld

Vind je het ‘gek’ om te praten over geld of heb je het gevoel dat veel geld verdienen vies is? Dan is het verstandig om te werken aan je money mindset. Geld is niet vies, maar een middel om je dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, denk aan Rich Dad, Poor DadMaster you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen. En dat je niet veel geld hoeft te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom hoe je ermee omgaat, werkt aan concrete (spaar)doelen en nadenkt over de toekomst (starten met beleggen).

Mijn kasboekje van juni 2020

WatPrijsOpmerkingen
Eten & drinken buiten de deur€64,00Yes! Eindelijk weer buiten de deur eten.
Telefoon€53,97Mijn telefoonabonnement loopt volgende maand af en dan ga ik voor een goedkopere optie: namelijk sim only.
Sporten€85,00Ik sport nu een jaar met een personal trainer, maar ik ga het afbouwen. Vanaf juli ga ik nog maar twee keer in de week sporten met een personal trainer en de rest sport ikzelf. Dat scheelt qua kosten.
Zorgkosten€0,00Mijn zorgverzekering betaal ik altijd in één keer.
Beauty€139,83Tja, ik heb mijzelf verwend met een uitgebreide kappersbehandeling, mijn wenkbrauwen zijn weer on fleek en ik kocht een dure shampoo.
Reisverzekering€2,89Ik heb een doorlopende reisverzekering.
Reizen€365,00Het onderdeel waar ik met liefde geld aan uitgeef: reizen. Al waren mijn vliegtickets naar de Canarische eilanden erg prijzig.
Overig€0,00
Bankkosten€1,35
Cadeaus€25,78
Kleding€206,29Ai. Er is sale. Ik had een aantal outfits nodig voor werk, daarnaast kon mijn zomerse garderobe ook wel een update gebruiken. Zeker nu er een vakantie voor de boeg staat.

Dit zijn mijn privé uitgaven. Daarbij maak ik elke maand €1.100,- over naar de gezamenlijke rekening waar we de vaste lasten van betalen. Denk aan de hypotheek, gas, water en licht, maar ook de verzekering en de boodschappen. We leggen beide evenveel geld in, maar die €2.200,- maken we niet elke maand op. Een deel sparen we voor onze gezamenlijke spaarrekening. Door het bijhouden van mijn kasboekje van juni, weet ik precies waar mijn geld naar toe gaat.

Laagste vaste- & variabele lasten

Voor de snelle rekenaars onder ons: ik heb in juni maar liefst €2.038,17 euro uitgegeven. Waarvan €1.100,- naar de gezamenlijke rekening is gegaan. Dat betekent dat ik €938,17 heb uitgegeven aan andere kosten. Het was een dure maand, maar ik heb wel geld uitgegeven aan leuke dingen. Dat verzacht de pijn een beetje. En daarnaast, ik heb het afgelopen jaar een ton omzet gedraaid, dus jezelf een beetje verwennen moet kunnen… 😉

Aan de slag met je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met je eigen kasboekje? Het is heel simpel. Je kunt het bijhouden in een excel file of het simpelweg opschrijven in een boekje. Net wat jij fijner vindt. Nieuwsgierig naar de uitgaven in de afgelopen maanden? Hieronder vind je alle kasboekjes van 2020. 

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF