ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje oktober 2020

Terwijl ik deze blog typ, is het alweer half november. Dat betekent dat het kasboekje van oktober 2020 een beetje laat online komt. Waar ik in september nog schreef over de stilte voor de storm, kan ik ondertussen volmondig beamen dat die storm in volle gang is. Wel had ik direct nadat de maand afgelopen was, mijn kasboekje voor oktober 2020 ingevuld. Ik ben namelijk altijd heel benieuwd wat ik uitgegeven heb. Nieuwsgierig naar mijn kasboekje van oktober 2020? Kijk dan snel verder!

Q4 is altijd druk

Ik weet niet hoe het bij andere online marketeers zit, maar het vierde kwartaal is altijd het drukste kwartaal. Ik weet niet precies waarom, maar ik denk dat het te maken heeft met het opmaken van het online marketingbudget voor het eind van het jaar en daarnaast is dit ook het kwartaal voor veel bedrijven om te pieken tijdens de talloze feest- en actiedagen. Denk aan Black Friday, Singles Day, Sinterklaas, Kerst en dergelijke.

Mij hoor je overigens niet klagen: ik timmer vrolijk verder aan een nieuw omzet record. 😉

Versterking is onderweg

Weet je nog dat ik in mijn vorige kasboekje schreef dat ik op zoek was naar een VA? Ondertussen heb ik niet één, maar twee freelancers gevonden die afgelopen week gestart zijn. Het zijn niet zo zeer VA gerelateerde taken, maar voornamelijk online marketing gerelateerde werkzaamheden zodat ik nog meer klanten kan helpen! Het aannemen van maar liefst twee freelancers voelt wel echt als een mijlpaal.

Pinterest-Marketing in de lift

Waar ik in september nog dankbaar aankondigde dat mijn eerste Pinterest klant binnen is, ben ik ondertussen heel erg blij dat ik vijf(!) nieuwe klanten heb mogen verwelkomen waar ik de afgelopen maand gestart ben met het optimaliseren of opzetten van hun Pinterest account, Pinterest advertising en/of het verzorgen van een interne Pinterest training voor het online marketingteam.

Mocht je nieuwsgierig zijn wat Pinterest jouw bedrijf kan bieden? Op mijn website Pinterest-Marketing vind je meer informatie.

Pinterest marketing uitbesteden

Werk aan je relatie met geld

Vind je het gek of ongemakkelijk om te praten over geld of heb je last van andere beperkende overtuigingen rondom geld? Dan is het verstandig om te werken aan je money mindset. Geld is niet vies, maar het is een middel om jouw dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, zoals Rich Dad, Poor DadMaster you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen, maar nog veel belangrijker: hoe je een positieve money mindset creëert.

Zet de geldmachine aan

Een kasboekje zorgt ervoor dat je inzicht hebt in je financiën. Hierdoor kun je geld besparen en uiteindelijk meer geld sparen en investeren. Je hoeft helemaal niet veel geld te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom hoe je ermee omgaat. Dat betekent dat je werkt aan concrete spaardoelen en dat je start met beleggen ook al is dat maar een tientje per maand.

Op workation in een tiny house

Doelen stellen is zó belangrijk. Je weet precies waar je naar toe werkt en wat je moet doen om die doelen te bereiken. Vorige maand schreef ik dat ik in Q4 naar een Tiny house op de Veluwe wilde om daar te werken aan mijn bedrijf. Drie keer raden waar ik zondag naar toe ga?!

Uitgaven oktober

In oktober deed ik niet zoveel bijzonders. Door de nieuwe corona maatregelen was het niet meer mogelijk om buiten de deur te eten, waardoor deze kostenpost grotendeels wegviel. Mijn duurste uitgaven van de maand oktober was een bezoekje aan de psycholoog en de kosten voor het bloed laten prikken. Verder waren er weinig spannende uitgaven en dat vind ik eerlijk gezegd wel fijn! Dat betekent dat ik niet zoveel geld heb uitgegeven, waardoor ik meer geld kan sparen en investeren.

Mijn kasboekje van oktober 2020

 • Eten & drinken buiten de deur: €52,00
 • Telefoon: €16,69
 • Sporten: €6,00
 • Zorgkosten: €108,81
 • Beauty: €18,90
 • Reisverzekering: €2,89
 • Reizen: €0,00
 • Overig: €11,50
 • Kleding: €0,00
 • Cadeaus: €0,00
 • Drogisterij: €0,00
 • Bankkosten: €1,35

Dit zijn mijn privé uitgaven. Daarnaast maak ik elke maand €1.100,- over naar de gezamenlijke rekening waar mijn vriend en ik de vaste lasten van betalen. Denk aan de hypotheek, gas, water en licht, maar ook verzekeringen voor het huis en de boodschappen. We leggen allebei evenveel geld in, maar maken het geld niet elke maand op. Een deel sparen we voor onze gezamenlijke spaarrekening. Door het bijhouden van mijn kasboekje elke maand, weet ik precies waar mijn geld naar toe gaat.

Laagste vaste- & variabele lasten

Voor de snelle rekenaars onder ons: ik heb in september €1318,14 euro uitgegeven. Waarvan €1.100,- naar de gezamenlijke rekening is gegaan. Dat betekent dat ik €218,14 heb uitgegeven aan andere kosten. Ik ben weer netjes onder de €1.500,- ben gebleven deze maand. Dat is namelijk het bedrag dat ik mijzelf netto uitkeer als salaris.

Ik streef ernaar om elke maand rond de €1.450,-/€1.500,- euro uit te komen, maar ik merk dat ik gemiddeld rond de €1.700,- zit per maand. De ene maand leef ik heel goedkoop, maar als ik op vakantie ga, gaan alle remmen los en geef ik makkelijk €2000,- euro uit in een maand. 

Aan de slag met je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met je eigen kasboekje? Het is heel simpel. Je kunt het bijhouden in een excel file of het simpelweg opschrijven in een boekje. Net wat jij fijner vindt. Nieuwsgierig naar de uitgaven in de afgelopen maanden? Hieronder vind je alle kasboekjes van 2020. 

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Je personeelsplanning optimaliseren doe je zo-2
Een goede personeelsplanning is essentieel voor elk bedrijf. Het zorgt voor genoeg personeel op de juiste momenten, ook helpt het om kosten te besparen en...
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF