ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje september 2020

De maand september zit erop. Hoogtijd om mijn financiën weer eens onder de loep te nemen. Voor mijn gevoel heb ik een vermogen uitgegeven deze maand, maar of dat gevoel klopt lees je hieronder. Nieuwsgierig naar mijn kasboekje van september 2020? Kijk dan snel verder!

De storm is begonnen

Waar ik in augustus nog schreef over stilte voor de storm, kan ik ondertussen volmondig beamen dat die begonnen is. Want was is het druk. En wat vind ik dit stiekem leuk. Zolang ik de controle heb natuurlijk. 😉

Mijn eerste Pinterest klant is een feit en daar ben ik onwijs dankbaar voor! Zo leuk om andere bedrijven te helpen met Pinterest. Daarnaast ben ik voornamelijk veel bezig met het opzetten van online marketingcampagnes via social media en Google. Superleuk!

Uit mijn comfort zone

Omdat ik weet dat het laatste kwartaal altijd erg druk is en omdat er een aantal toffe opdrachten aankomen, ben ik op zoek naar een VA. Oftewel iemand die mij kan gaan helpen met de boekhouding, administratie, lichte online marketingwerkzaamheden en het plegen van acquisitie. Zo heb ik wat meer rust en kan ik vol focus werken voor mijn opdrachtgevers.

Denk je nu: je moet mij hebben of ken je iemand die werkzaam is als virtual assistent waar je tevreden over bent? Dan hoor ik het graag!

Werk aan je relatie met geld

Vind je het ‘gek’ of ongemakkelijk om te praten over geld of heb je het gevoel dat veel geld verdienen vies is? Dan is het verstandig om te werken aan je money mindset. Geld is niet vies, maar een middel om je dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, denk aan Rich Dad, Poor DadMaster you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen.

Je hoeft namelijk niet heel veel geld te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom hoe je ermee omgaat, de geldmachine op tijd aanzet en werkt aan concrete (spaar)doelen.

Doelen stellen

Telkens aan het begin van een nieuw kwartaal maak ik doelen. Deze doelen hang ik vervolgens op aan mijn muur op kantoor, zodat ik er telkens aan herinnerd wordt. Eén van de doelen voor Q3 was op workation gaan. En dat is gelukt!

Succesvolle workation in Oostenrijk

Begin september ben ik samen met mijn vader naar Oostenrijk gereden waar we verbleven in the middle of nowhere ergens in de bergen. Elke dag werkte ik van 7.30 tot 9.00 en van 10.00 tot 14.30. In de middag was het tijd om leuke dingen te doen. Mede doordat het hotel zo’n fijne plek was waar ik kon werken, de rustige omgeving én omdat ik mijn eerste Pinterest klant binnengehaald had, was de workation meer dan geslaagd. In Q4 wil ik weer op workation, maar dan in een Tiny house ergens op de Veluwe.

Uitgaven september

Voor mijn gevoel heb ik in september een vermogen uitgegeven. Dit komt omdat ik op workation ben geweest (grotendeels zakelijk, maar toch), ik begonnen ben met de sport Floorball en daar de nodige spullen voor moest aanschaffen en ik mijzelf getrakteerd heb op een me-time dag in de spa mét gezichtsbehandeling en een massage wat bijna €200,- koste..

Wel ben ik minder gaan uiteten, omdat ik dat nu eenmaal minder vaak doe door corona en ook wat minder afspreek met vriendinnen.

Bonus uitkeren

In december werk ik officieel twee jaar fulltime als ondernemer. Aan het begin van mijn ondernemers carrière heb ik mijzelf geen salaris uitbetaald, zodat ik alles terug kon stoppen in het bedrijf. Sinds juni 2019 geef ik mijzelf elke maand €1.500,- salaris. Dat is niet veel, maar voor mij genoeg om van rond te komen. Echter geef ik mijzelf af en toe iets extra’s. Ook wel een bonus. Dit heb ik nu twee keer gedaan. Geen grote bonussen, maar gewoon €1000,-. Dit geld gaat naar het self-care potje waar ik één in de zoveel tijd iets uithaal. Daar heb ik o.a. mijn bezoek aan de sauna met massage en gezichtsbehandeling van betaald.

Het kasboekje september 2020

 • Eten & drinken buiten de deur: €93,55
 • Telefoon: €35,79
 • Sporten: €133,43
 • Zorgkosten: €0,00
 • Beauty: €203,93
 • Reisverzekering: €2,89
 • Reizen: €93,40
 • Overig: €48,75
 • Kleding: €92,76
 • Cadeaus: €0,00
 • Drogisterij: €11,99
 • Bankkosten: €1,35

Dit zijn mijn privé uitgaven. Daarnaast maak ik elke maand €1.100,- over naar de gezamenlijke rekening waar mijn vriend en ik de vaste lasten van betalen. Denk aan de hypotheek, gas, water en licht, maar ook verzekeringen voor het huis en de boodschappen. We leggen allebei evenveel geld in, maar maken het geld niet elke maand op. Een deel sparen we voor onze gezamenlijke spaarrekening. Door het bijhouden van mijn kasboekje elke maand, weet ik precies waar mijn geld naar toe gaat.

Laagste vaste- & variabele lasten

Voor de snelle rekenaars onder ons: ik heb in september €1817,84 euro uitgegeven. Waarvan €1.100,- naar de gezamenlijke rekening is gegaan. Dat betekent dat ik €717,84 heb uitgegeven aan andere kosten. Een wat duurdere maand, maar ruim €200,- gaf ik uit aan self-care en dat doe ik niet zo vaak. 😉

Ik streef ernaar om elke maand rond de €1.450,-/€1.500,- euro uit te komen, maar ik merk dat ik gemiddeld zo rond de €1.700,- zit per maand. De ene maand leef ik heel goedkoop, maar als ik op vakantie ga, gaan alle remmen los en geef ik makkelijk €2000,- euro uit in een maand. 

Aan de slag met je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met je eigen kasboekje? Het is heel simpel. Je kunt het bijhouden in een excel file of het simpelweg opschrijven in een boekje. Net wat jij fijner vindt. Nieuwsgierig naar de uitgaven in de afgelopen maanden? Hieronder vind je alle kasboekjes van 2020. 

 

Deel deze blog:

2 reacties

 1. Haha ik lees het begin van jouw artikel terwijl er net een harde windstoot buiten iets omver blaast. Mooi overzicht weer! Op vakantie mag je jezelf ook wel extra verwennen door wat meer dan normaal uit te geven vind ik. Dat doe ik zelf ook altijd. Meestal geef ik mezelf dan wel een budget (voor aankopen en excursies en souvenirs). En op is op. Maar dat budget heb ik in een normale maand niet, want dan geef ik aan dat soort dingen eigenlijk niks uit, dus zie ik het toch als een traktatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF