ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje december 2020

Daar is die dan: het allerlaatste kasboekje van 2020: het kasboekje van de maand december. Meestal een peperdure maand, maar deze keer viel het eigenlijk wel mee qua kosten. Deze maand gaf ik zelfs minder geld uit dan in november. Dit kwam niet alleen door corona (gesloten horeca en er viel weinig te reizen), maar ook door het feit dat ik in de maand december keihard gewerkt heb. Met een mega hoge omzet tot gevolg. Hierdoor had ik weinig tijd om geld uit te geven. Nieuwsgierig naar mijn kasboekje van december 2020? Lees snel verder!

Hoogste omzet ooit

Zoals ik hierboven ook al benoemde, was december een drukke maand qua werk. Een te drukke maand eigenlijk. Dit resulteerde wel in een méga omzet (de hoogste omzet ooit in één maand tijd) en uiteindelijk ook de hoogte omzet ooit in een kwartaal. Ook minus de kosten.

Dat betekende dat ik op 31 december om 17.30 ein-de-lijk de laptop dichtgooide om vervolgens te proosten op het succesvolle jaar en om uit te spreken waar ik dankbaar voor was. En dat waren een hoop dingen. Zoveel dat ik er een dankbaarheidslijstje van gemaakt heb.

Werk aan je relatie met geld

Vind je het ongemakkelijk om te praten over geld, voelt het als een taboe of heb je last van andere beperkende overtuigingen rondom geld? Dan is het verstandig om te werken aan je money mindset. Geld is niet vies, maar het is een middel om jouw dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, zoals Rich Dad, Poor DadMaster you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen, maar nog veel belangrijker: hoe je een positieve money mindset creëert.

Zelf ben ik op dit moment voor de tweede keer You are a Badass at Making Money aan het lezen, omdat daar zoveel waardevolle money mindset inzichten in staan. Je ziet niet alles de eerste keer, daarom is het aan te raden om interessante boeken altijd twee keer te lezen.

Zet de geldmachine aan

Een kasboekje zorgt ervoor dat je inzicht hebt in je financiën. Hierdoor kun je geld besparen en uiteindelijk meer geld investeren, maar natuurlijk ook uitgeven aan bijvoorbeeld een business coach of een welverdienende vakantie. Je hoeft niet veel geld te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom dat je inzicht creëert en weet wat er elke maand in- en uitgaat. Werk aan concrete spaardoelen en start met beleggen, ook al is dat maar een tientje per maand. Alle kleine beetjes helpen!

Inzicht creëren in je uitgaven elke maand

Uitgaven december

Normaal is december altijd mijn duurste maand. Ik ga veel buiten de deur eten, ga meestal naar meerdere feestjes of borrels, vier mijn verjaardag en het is natuurlijk tijd om groots uit te pakken met cadeautjes tijdens Sinterklaas en Kerst. Een groot deel viel dit jaar letterlijk in het water, waardoor ik daar ook veel minder geld aan heb uitgegeven. Al die feestjes, borrels en avonden uiteten ga ik snel weer inhalen zodra het kan!

Mijn kasboekje van december 2020

 • Eten & drinken buiten de deur: €10,75 (wat een lachertje, nietwaar?)
 • Telefoon: €16,-
 • Sporten: €0,-
 • Zorgkosten: €84,36
 • Beauty: €0,-
 • Reisverzekering: €2,89
 • Reizen: €22,-
 • Overig: €5,92
 • Kleding: €15,-
 • Cadeaus: €209,84
 • Drogisterij: €4,50
 • Bankkosten: €1,35

Dit zijn mijn privé uitgaven. Daarnaast maak ik elke maand €1.100,- over naar de gezamenlijke rekening waar mijn vriend en ik de vaste lasten van betalen. Denk aan bijvoorbeeld de hypotheek, gas, water en licht, maar ook verzekeringen en de boodschappen. Een deel sparen we voor onze gezamenlijke spaarrekening. Door het bijhouden van mijn kasboekje elke maand, weet ik precies waar mijn geld naar toe gaat.

Goedkope december maand

Voor de snelle rekenaars onder ons: ik heb in september €1.472,81 euro uitgegeven. Waarvan €1.100,- naar de gezamenlijke rekening is gegaan. Dat betekent dat ik €372,81 heb uitgegeven aan andere kosten. Ik ben weer onder de €1.500,- ben gebleven deze maand.

Vanaf januari gaan we iets minder betalen voor de vaste lasten, omdat we eind 2020 een extra aflossing hebben gedaan voor onze hypotheek. Geen megagroot bedrag, maar we gaan €25,- euro per persoon per maand minder betalen. Toch weer mooi meegenomen.

Maak je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met je eigen kasboekje voor december? Het is heel simpel. Je kunt het bijhouden in een excel file of het simpelweg opschrijven in een boekje. Net wat jij fijner vindt. Nieuwsgierig naar de uitgaven in de afgelopen maanden? Hieronder vind je alle kasboekjes van 2020. 

 

Deel deze blog:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring
Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is....
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF